II. Erzsébet királynő életében még idős korában is nagyon elfoglalt uralkodó volt, igen zsúfolt napirenddel. Bár a néhai királynőre minden nap más-más feladatok vártak, az ebédje legtöbbször két összetevőből állt, és állítólag ezek segített neki a koránál fiatalabbnak látszani.
Ahogy azt egykori királyi séfek elárulták, a néhai királynő gyakran grillezett Dover nyelvhalat evett ebédre, párolt spenót vagy cukkini ágyon. Az ebéd nemcsak alacsony zsírtartalmú volt, de fehérjében is gazdag, és rengeteg alapvető tápanyagot tartalmazott. Állítólag ez az egyik oka annak, hogy az ebéd az igen egészségesen táplálkozó néhai királynő kedvence volt.
Darren McGrady, korábbi királyi séf elmondta, hogy az ebédidőben fogyasztott kedvence mellett vacsorára is előszeretettel fogyasztotta a gombás whisky-mártással készült filé steaket, különösen, ha ezt szarvassal párosították.
Erzsébet királynő kerülte a keményítőtartalmú ételeket, például a tésztát és a burgonyát. A néhai királynő keveset és gyakran evett, a délutáni teához a csokoládés kekszes süteményt és a gyömbéres tortát szerette, kedvenc szendvicseibe pedig uborka, tojás és füstölt lazac került.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.