IQ-teszt: Csak a magas intelligenciájú emberek tudják megoldani 7 másodperc alatt

fejtörő IQ-teszt intelligencia
Egyszerű matematikai feladványnak tűnik, mégis csak a legmagasabb IQ-val rendelkezők képesek rövid időn belül megoldani. Íme egy teszt, amivel próbára teheted a tudásodat.

Matematikai feladványokat utoljára az iskolapadban kellett megoldanunk, de utána sem árt a mindennapokban megtornáztatni az agyunkat. Erre valók a tesztek, amik amellett, hogy próbára teszik a tudásunkat, fejlesztik a gondolkodásunkat és a problémamegoldó képességeinket. Ezek a kihívások növelhetik az intelligenciát és javíthatják a koncentrációt.

teszt, IQ-teszt
IQ-teszt: Csak a legjobbak tudják megoldani 7 másodperc alatt! Neked sikerül?
Forrás: jagranjosh.com

IQ-teszt: Te is meg tudod oldani hét másodperc alatt?

Ez a teszt az analitikus és logikai gondolkodás készségeit teszteli. Először is nézd meg alaposan a fenti képet és tanulmányozd a mintát. A fotón szomorú és boldog emojikat látsz, amelyeket összeadva, szorozva, majd kivonva egy-egy eredményt kapunk. Az utolsó példa megoldása a feladat, ami elsőre könnyűnek tűnhet, de nem mindenkinek egyértelmű. Összesen hét másodperc áll a rendelkezésre, ennyi időn belül csak a legmagasabb IQ-jú emberek képesek megoldani. Nézzük meg, hogy te is köztük vagy-e!

Megoldás

Miután lejárt az idő, nézzük meg mi lehet a trükkös matematikai példa megoldása. Ha esetleg nem sikerült hét másodpercen belül megoldanod a feladatot, ne csüggedj, a gyakorlás segíteni fog, minél több ilyen teszttel találod szembe magad, annál gyorsabban képes leszel majd megoldani ezeket. Na, de akkor nézzük, mi is a megoldás:

mosolygós emoji + szomorú emoji = 13

mosolygós emoji × szomorú emoji = 42

szomorú emoji − mosolygós emoji = 1

szomorú emoji = 1 + mosolygós emoji

helyettesítve az értéket az első egyenletbe megkapjuk:

mosolygós emoji + 1 + mosolygós emoji = 13

2 mosolygós emoji = 12

mosolygós emoji = 6

szomorú emoji = 1 + 6

szomorú emoji = 7

Ha szeretnéd egyéb képességeidet is próbára tenni, akkor próbáld ki ezt a tesztet is: a jövődről árulkodik az, hogy mit választasz.

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.