Vissza a 90-es évekbe: a zsebes szoknya az idei nyár legnagyobb trendje

Slim,Beautiful,Girl,With,Purple,Hair,On,A,Blue,Background,
Shutterstock - Ekaterina Oleshko
divattrend retro viselet
Vagány, laza, kényelmes és jól variálható - ezért imádjuk a cargo szoknyákat. Ne aggódj, ha már kidobtad kislány korod kedvenc szoknyáit! Mutatjuk, hol szerezheted be a retro hullám legmenőbb, új darabjait.

A 90-es évek egyik legnagyobb divatja az úgynevezett cargo nadrág és cargo szoknya volt – az elnevezés alatt a nagy oldalzsebbel ellátott ruhadarabokat értjük. Abban az időben nem volt olyan pop együttes, amelynek tagjai ne viselték volna: a Destiny’s Child és Spice Girls énekesnőinél alapdarabnak számított, de Pinket és Gwen Stefanie-t is gyakran láthattuk ebben a viseletben.  

A sztárok divatja pedig hamarosan megjelent az utcákon is, és a fiatalok abszolút kedvence lett, hiszen a cargo laza, menő és kényelmes viselet. 

Előre a múltba!

A cargo szoknyák, vagy más néven zsebes szoknyák az elmúlt években rendre visszatértek a divatba, és idén nyáron abszolút reneszánszukat élik. Leginkább azért szeretjük ezeket a darabokat, mert kényelmesek, a nagy zsebek miatt praktikusak, ráadásul mivel valahol félúton helyezkednek el a sportos és nőies fazon között, így jól variálhatóak. 

Ha sportos megjelenést szeretnél, válassz egy rövidebb fazont, és viseld egy sima testhezálló felsővel vagy nyáron spagetti pántos toppal. Kapj fel hozzá egy menő sneakert és egy sportos táskát.

Only Cargo Miniszoknya - Zalando, 11 990 Ft
Forrás: Zalando.hu

Ha kicsit elegánsabb külsőre vágysz, akkor válassz hosszú cargo szoknyát egy pánt nélküli felsővel, blúzzal vagy farmeringgel. Párosítsd egy kisebb, elegánsabb táskával.  

hosszú farmer szoknya cargo zsebbel
Komfort sztreccs szoknya cargo zsebekkel - Bonprix, 6799 Ft
Forrás: bonprix.hu

Amennyiben vékony alkat vagy, jöhetnek a feszülősebb és kicsit extrább darabok: megkötősek, húzósak, övvel ellátottak.

cargo szoknya lila
Cargo stílusú szaténszoknya, tört rózsaszín - Reserved, 7995 Ft
Forrás: reserved.com

Szélesebb csípő esetén inkább A-vonalú fazont válassz. Az elől gombos darabok pedig különlegesek, sportosak és elegánsak egyszerre.

cargo zsebes szoknya
Utility szoknya, világosbézs - H&M, 9 995 Ft
Forrás: www.hm.com

Bevállalós csajoknak jöhetnek az aprócska szoknyák egy kis csavarral, mint például ez az oldalt csatos változat.

farmer zsebes miniszoknya
Farmer cargo szoknya, halványkék - Bershka, 10.995 Ft
Forrás: www.bershka.com/

 

A zsebeket szuperül használhatod a mobilod és a kulcsaid elhelyezésére, és még a kedvenc rúzsod is belefér. De vigyázz, ne tömd túl a zsebeket! Úgy egyrészt nem lesz kényelmes viselet, másrészt a szoknya fazonját is megváltoztatja, ha a zsebeket megpakolod.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.