Sir David Attenborough 98 éves lett: 5 mellbevágó idézet bolygónk hangjától

BBC Studios Global Launch Of "Planet Earth III" At Frameless
Dave Benett/Getty Images/BBC Studios Global Launch Of "Planet Earth III" At Frameless - Dave Benett
legenda környezetvédelem idézet Sir David Attenborough születésnap
A természetvédelem ikonikus alakja 97. születésnapját ünnepli. Összegyűjtöttük Sir David Attenborough legemlékezetesebb idézeteit, amelyek rávilágítanak az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatásaira és a természet védelmének fontosságára.

Sir David Attenborough, a világhírű brit természettudós és televíziós műsorvezető 98. születésnapját ünnepli május 8-án. Attenborough évtizedek óta a ‘Föld hangja’, műsorai, amelyek a bolygó csodáit mutatják be, milliókkal értették meg, miért fontos a környezetvédelem, micsoda értékek vannak a Földön, melyeket óvnunk kell. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat a legmellbevágóbb, ébresztő idézeteiből, amelyek jól tükrözik nézeteit és üzenetét, és amelyeken mi is elgondolkodtunk.

David Attenborough-t másodszor ütötték lovaggá 2022-ben: a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztjét kapta meg.
Sir David Attenborough-t másodszor ütötték lovaggá 2022-ben: a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztjét kapta meg.
Forrás: Getty Images

Elgondolkodttó idézetek Sir David Attenborough-tól

  1. „A természet csodálatos adaptációk sorozata, melyekhez millió éven keresztül minden faj alkalmazkodott. De ez a folyamat most veszélyben van, mert egyetlen faj, az ember, úgy döntött, hogy a saját hasznára alakítja a bolygót."
  2. „Egy olyan világban, ahol elég pénz van a fegyverkezésre, de sosincs elég azoknak a szegényeknek a megsegítésére, akiknek nincs tiszta ivóvízük, minden felelős embernek fel kell tennie magának a kérdést: mi történik itt valójában?"
  3. „A földi élet csodálatos sokszínűségét nem mi hoztuk létre, és nem is a miénk. Ha nincs meg a biológiai sokféleség, nincs jövőnk."
  4. „Csak akkor kezdünk el gondoskodni valamiről, ha szeretjük, de csak akkor tudunk szeretni valamit, ha ismerjük és megértjük azt."
  5. „A történelem kedvezőtlenül fogja megítélni azt a társadalmat, amely milliárdokat költ arra, hogy az űrből képeket készítsen, miközben elhanyagolja a Földön élő szegényeket."

David Attenborough 2020-ban csatlakozott az Instagramhoz, és azonnal rekorder lett, Jennifer Anistont is túlszárnyalta. 4 óra leforgása alatt milliós követőbázisra tett szert. A tudós azzal a céllal regisztrált, hogy felhívja a figyelmet a klímaválság súlyos helyzetére.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.