Esküvői cipőkörkép – Melyiket választanád?

esküvő, cipő
New Africa/Shutterstock - New Africa
házasság esküvő menyasszony cipő
Az esküvői cipők kiválasztása kritikus lépés a menyasszony számára, hiszen nemcsak kényelmesnek és praktikusnak kell lenniük, hanem stílusosnak és a ruhához illőnek is. Az alábbiakban összefoglalunk néhány cipőfajtát, amiket választhatunk a nagy napon. Fontos, hogy mindenképpen olyanra essen a választás, amiben jól érezzük magunkat és kibírjuk benne egész nap.

Fontos megjegyezni, hogy bármilyen típusú cipőt is választunk, érdemes időt szánni az előzetes próbákra és tesztelésre. A cipőnek jól kell illeszkednie a lábunkhoz és kényelmesnek kell lennie, hogy biztosítsa az egész napos kényelmet és örömöt, valamint kellő magabiztosságot kölcsönözzön viselőjének.
Továbbá, egy másik fontos tényező a cipő kiválasztásánál, a ruha stílusa. Ha egy elegáns, hagyományos esküvőről van szó, valószínűleg a magas sarkú cipők illenek leginkább a ruhához és a hangulathoz. Ellenben egy lazább, bohém stílusú esküvő esetén a lapos cipő vagy akár a sportcipő is tökéletes választás lehet.
Ne felejtsük el, hogy az esküvői cipő nemcsak egy ruhadarab, hanem az egész napos élmény része. Legyen stílusos, kényelmes és legyen összhangban a személyes ízlésünkkel.

Magas sarkú cipők 

A magas sarkú klasszikus választás minden menyasszony számára. Kecsessé teszi a járást, hosszítja az alakot és tartást is biztosít... Abban az esetben, ha hozzá vagyunk szokva a magas sarkú cipő viseléséhez a hétköznapokban is. Azok a menyasszonyok, akik sosem hordanak magas sarkút, ne a nagy napjukon akarják elkezdeni, mert szenvedés lesz a vége.

esküvő, cipő,
A magas sarkú klasszikus választás minden menyasszony számára
Forrás: Khrystyna Shynkaruk/Shutterstock

Ha a magas sarkú mellett dönt egy menyasszony, ajánlott olyat választani, amelynek stabil a sarka, és a talpbetétje is kényelmes, hogy az egész napos állás és tánc közben se legyenek problémák.

A kényelmes magas sarkú három titka

Nem is egy olyan női ruhadarab és kiegészítő van, amiről erősen él a tévhit, hogy kényelmetlen. Ilyen a magas sarkú cipő is, ami a nőies öltözködés egyik ikonikus darabja. Ha nem szeretnél lemondani róla, viszont a kényelem számodra elsődleges fontosságú, akkor a következő tippeket kell megfogadnod.

Lapos cipők

Egyre több menyasszony dönt lapos cipő mellett az esküvőjén. Ezek lehetnek elegáns balerinacipők, vagy akár divatos szandálok is. A lapos cipők ideálisak lehetnek, ha a helyszín például egy kert vagy egy strand, ahol a magas sarkú cipő kényelmetlen lenne. Emellett a lapos cipők lehetőséget adnak arra, hogy a menyasszony kényelmesen és könnyedén táncolhasson az egész este során. Azoknak pedig kifejezetten ajánlott, akik nem hordanak magas sarkú cipőket a hétköznapok során. Fontos, hogy megfontoltan döntsünk a cipő fajtájáról, ha a lapos mellett döntünk, a ruha hosszát ehhez a fazonhoz kell igazítani.

esküvő, lapos cipő,
Egyre több menyasszony dönt lapos cipő mellett
Forrás: Shutterstock

Sportcipők

Ez egy merész választás, amely azonban egyre népszerűbb a menyasszonyok körében. Sok menyasszony választ sportcipőt, különösen, ha a ruha hosszú és nem látszik ki alóla, de olyan esetekre is van példa, amikor rövid ruhához színes cipőt választanak a menyasszonyok kifejezetten az extravagancia jegyében. A sportcipők lehetnek klasszikus fehérek, vagy akár a menyasszony személyes stílusához igazított egyedi tervezésű cipők is, színes fűzővel, strasszkövekkel kirakva. A sportcipők kényelmesek és stabilak, így ideálisak hosszú távú viselésre és táncolásra egyaránt. 

esküvő, Sportcipő,
Sok menyasszony választ sportcipőt, különösen, ha a ruha hosszú és nem látszik ki alóla
Forrás: G-Stock Studio/Shutterstock

Egyedi tervezésű cipők

Drágább, de nagyon jó választás lehet, ha a menyasszonyok egyedi tervezésű cipőt választanak a nagy napra. Ha ezt a megoldást szeretnéd választani, keressünk fel egy cipőtervezőt, aki a saját lábunk paraméterei és személyes kívánalmaink alapján készít nekünk cipőt, ami garantáltan kényelmes lesz az esküvő napján.

esküvő, cipő
Drágább, de nagyon jó választás lehet
Forrás: Dmytro Sheremeta/Shutterstock

Érdekesség!
Léteznek olyan méregdrága cipők, melyeket a luxusmárkák kifejezetten menyasszonyoknak terveznek.
Az egyik leghíresebb és legdrágább menyasszonyi cipő a "Passion Diamond" elnevezésű, amelyeket egy New York-i tervező, Debbie Wingham készített. Ezek a cipők összesen 236 gyémántot tartalmaznak, és 17 millió dollárba kerülnek.
Egy másik extravagáns, kifejezetten menyasszonyok számára készült cipő a Stuart Weitzman tervezte "Rita Hayworth" cipő, amely 3 millió dollárt ér, Swarovski kristályokkal és gyémántokkal díszített.
A "Cinderella Slippers" nevű cipő, amelyet a brit tervező Stuart Weitzman készített ezüstszínű, 565 gyémánttal van díszítve, beleértve két 5 karátos gyémántot a cipő felső részén. Az értéküket 2 millió dollárra becsülik.

Több okunk is van arra, miért érdemes minőségi cipőbe fektetni

Az új trendekkel új cipőmodellek is jönnek, amelyek arra csábítanak, hogy megtöltsük velük a szekrényünket. Ám a kevesebb néha több elve itt is érvényes: inkább legyen kevesebb, de jó minőségű cipőnk, mint sok, de silány.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.