Kivételes alkalom: Nicole Kidman lányai közösen álltak kamerák elé édesanyjukkal

AFI Life Achievement Award Honoring Nicole Kidman - Show
Getty Images - Gilbert Flores
kitüntetés AFI Nicole Kidman Keith Urban
Nicole Kidman az első ausztrál színész, aki elnyerte az American Film Institute életműdíját.

Az 57 éves Kidman a 49. díjazott, akit az AFI életműdíjával jutalmaztak kiemelkedő pályafutásáért. Bob Gazzale, az AFI elnök-igazgatója kiemelte, hogy Kidman igazi filmes ikonként megtestesíti Hollywood múltjának csillogását és romantikáját, ugyanakkor nem fél ismeretlen vizekre evezni, minden alakításával valami újat és mélyet mutat be a közönségnek. Gazzale hozzáfűzte, hogy Kidman a nagy művészekhez hasonlóan a kultúra előmozdításában is fontos szerepet tölt be a női rendezők és producerek támogatásával.

49th AFI Life Achievement Award Gala Tribute Celebrating Nicole Kidman - Arrivals
Keith Urban nagyon büszke feleségére.
Forrás: GettyImages

A színésznőt az április 27-én megtartott  díjátadó gálán mások mellett korábbi díjazottak, Meryl Streep, Tom Hanks és Robert De Niro is köszöntötték. A rendezvényre Kidmant nem csupán férje, Keith Urban, hanem lányai, a 15 éves Sunday Rose és a 13 éves Faith Margaret is elkísérte.

AFI Life Achievement Award Honoring Nicole Kidman - Red Carpet
Kidmant lányai is köszöntötték a nagy napon.
 Forrás: Getty Images

Kidman csillogó arany, csodálatos alakját hangsúlyozó Balenciaga ruhát viselt az eseményen, Keith-t és Nicole lányait peidig Monique Lhullier öltöztette. Az eseményről Kidman az Instagramján is megosztott képeket. „Mélyen meghatott az emberek támogatása és a gratulációk, köszönöm az @AmericanFilmInstitute-nek, hogy bekerültem a kitüntetettek ebbe a jeles csoportjába” – írta.

Nicole-nak férje nem csupán a helyszínen, de a közösségi médiában is gratulált. „Nagyon büszke vagyok rád, és nem csak az elfogultság beszél belőlem. Micsoda listára kerültél” - tette közzé posztjában. 


 

Kidmant öt alkalommal jelölték Oscar-díjra. Az amerikai filmakadémia díját Az órák című filmért kapta meg 2003-ban. Pályafutása alatt kitüntették Ausztrália legrangosabb elismerésével, az Ausztrália Rendjének rendtagja (COA) kitüntetéssel, de elnyerte a Bafta-díjat, az Emmy-díjat és hat alkalommal a Golden Globe-díjat is. 2017-ben pedig a 70. cannes-i filmfesztivál jubileumi díját is megkapta. Kidman csaknem két évtizede az ENSZ női egyenlőséggel foglalkozó szervezete, a UN Women jószolgálati nagykövete, és férjével, Keith Urban zenésszel együtt az évek során milliókat segített összegyűjteni a Stanford Női Rákközpontja számára.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.