Hozzávalók:
• 500 g mascarpone
• 1 tasak sáfrány
• 4 cl tej
• 40 dkg lazacfilé
• 1 csomag lasagne tésztalap
• 2 fej mogyoróhagyma
• 500 g spenót (legjobb frissen, de a mélyhűtött paraj is remek)
• 1 citrom
• 1 doboz/konzerv paradicsompüré (passata di pomodoro, nem az Aranyfácán sűrítmény!)
• olívaolaj
• 50 g parmezánforgács
• só, bors
Elkészítése:
Keverjük össze a mascarponét, a sáfrányt és a tejet. Vágjuk apró kockákra a mogyoróhagymát, kicsit pirítsuk meg az olívaolajon, majd tegyük rá a lazachúst, és pároljuk olyan puhára, hogy szét tudjuk morzsolni. Egy jénaiba tegyük az első rétegünket, ami tészta lesz, majd jön a mascarponés krém, rá a morzsolt lazacdarabkák, egy kis paradicsompüré és pár parmezánforgács. Aztán kis só és bors. Ezek után jön a második réteg lasagne tészta, rá a citrommal ízesített spenótlevelek, megint a mascarponekrém, majd a lazacok, és így tovább. Az utolsó rétegnyi mascarpónéval fejezzük be. A krémre még reszelhetünk pluszban sajtot, de nem szükséges. Harminc perc alatt 220 fokra melegített sütőben istenire sül. Extra tipp: római tálban készítve még finomabb lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.