Egy gyerkőcnek hatalmas élmény a Mikulás érkezése, nem véletlen, hogy Szent Miklós ünnepének reggelén az ágyából kibújva első útja azonnal az ablakhoz vezet. Izgatott és várakozásokkal teli tekintete kérdőn mered a távolba: vajon járt-e nála éjszaka a Télapó? Vajon mit rejteget a csizma mélye?
Gyermekkorunk szép pillanatai bennünk élnek, ezért valljuk be, nekünk felnőtteknek is melegség költözik a szívünkbe, mikor meglepetten tapasztaljuk, hogy egy csokimikulás mosolyog ránk cipellőnkből.
Öltsd fel a ruhát, és legyél te a Mikulás!
Teljesen mindegy, hogy Santa Clausnak, Papa Noelnek vagy Babbo Natale-nak hívjuk, a Mikulás igenis létezik, bennünk lakozik, mert szeretünk adni, és mert szeretjük megörvendeztetni a számunkra oly fontos embereket. Öltsd fel magadra a piros köpenyt, és készítsd el az alábbi finomságokat: lepd meg szeretteidet saját kézzel készített édességekkel! Készíts moszkauert, vagy csokis muffint, a dicséret és a hála biztosan nem marad el!
Moszkauer édes sütemény
Hozzávalók:
- 100 g dió
- 120 g cukor
- 100 g cukrozott, darált narancshéj
- 10 g vaj
- 120 g állati tejszín
- 10 g liszt
- kevés rum
- étcsokoládé a lekenéshez
Elkészítése:
A tejszínt felforraljuk a cukorral, a narancshéjjal és a vajjal. Ezután beleforraljuk a diót, végül a tűzről levéve belekeverjük a lisztet is. Ha kihűlt a főzet, nyomózsákkal adagoljunk szilikon sütőlemezre féldiónyi, kis halmokat. A kis halmokat nyomkodjuk le rumba mártott villával. 195°C fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg meg nem barnul a kis sütemények széle. Ha kihűltek, temperált étcsokoládéval lekenjük az aljukat. A lefőzött moszkaueralapból mindig célszerű kis mennyiségben próbasütést végezni. Ha nagyon elterül, keverjünk bele még egy kis lisztet. Ha nem terül eléggé, keverjünk hozzá kevés tejszínt.
Csokis muffin
Hozzávalók 18 darabhoz:
- 250 ml tejszín
- 450 g étcsokoládé
- 5 tojás
- 165 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 1 ek kakaó
- 1/2 ek sütőpor
- cukorvirágocskák a díszítéshez
A csokoládéöntethez:
- 100 g étcsokoládé megtörve
- 80 ml tejszín
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyünk papírkosárkákat egy muffin-sütőformába. Alacsony hőfokon keverjük össze az étcsokoládét és a tejszínt egy lábosban, míg sima lesz. Hűtsük ki kissé a keveréket. Elektromos keverőben verjük fel a tojásokat a cukorral, majd óvatosan keverjük össze a csokoládéval. Szórjuk bele a lisztet, kakaót és sütőport, majd keverjük jól össze. Tegyünk a tésztából a sütőformákba egy-egy adagot és süssük 15-20 percig. Akkor jó, ha egy hústűvel a tészta közepébe szúrva, a tű tiszta marad, mikor kihúzzuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki óvatosan a sütőformából. Míg a muffinok sülnek, készítsük el az öntetet. Tegyük a hozzávalókat egy hőálló tálba, a tálat helyezzük egy lábos forrásban lévő víz fölé. Ne érjen a tál a vízbe. Kevergessük a gőz felett, míg lágy nem lesz, majd hagyjuk kissé kihűlni. Vonjuk be a megsült muffinokat a csokoládémázzal, díszítsük kis cukorvirágokkal.
Ellesnéd a Miele séfjének trükkjeit? Itt megnézheted, hogyan készíti a moszkauert - kattints ide! Itt pedig a csokis muffin készítésének módját láthatod - kattints ide!
A Miele különleges karácsonyi ajánlataként kínálja a H 4312 B sütőjét, mellyel garantált a sütemények sikere, hiszen a PerfectClean egyedi bevonatnak köszönhetően egyetlen édesség sem tapad le, és a sütő tisztítása is fantasztikusan egyszerű. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.