A tojáslikőrös kosárka tökéletes választás lehet 2025 húsvétjára vagy bármilyen különleges alkalomra, amikor valami elegáns, mégis házias finomsággal szeretnénk meglepni vendégeinket. A roppanós, diós omlós tészta és a selymes, habos krém harmóniája minden falatban ünnepi hangulatot idéz, ráadásul a kosárkák akár előző nap is elkészíthetők, így időt spórolhatunk az utolsó pillanatokra.
Morzsoljuk el a kis kockákra vágott hideg vajjal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot és evőkanalanként annyi hideg vizet, hogy sima tésztát gyúrhassunk belőle. Formázzuk gombóccá, és folpakba csomagolva tegyük be a hűtőbe 30 percre. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vékonyra, szúrjunk ki belőle 10 db 10 cm átmérőjű kört. Nyomkodjuk ezeket a kivajazott kosárkaformákba, a túllógó részeket vágjuk le, az aljukat villával szurkáljuk meg. Toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre a kosárkákat, majd vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni. Fordítsuk ki őket a formából, és várjuk meg, hogy teljesen kihűljenek. A krémhez a mascarponét keverjük simára a tojáslikőrrel. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés porcukrot is. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a mascarponéba. Kanalazzuk habzsákba a krémet, és nyomjuk a tésztakosárkákba. Tegyük be a sütiket a hűtőbe 30 percre, majd ostyavirágokkal díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.