Ez a tojáslikőrös kosárka olyan finom, hogy biztosan elkérik a vendégek a receptjét

recept húsvét 2025 kosárka húsvét
Ezek a tojáslikőrös kosárkák nemcsak gyönyörűek, hanem ellenállhatatlanul finomak is – a diós tészta és a könnyű, krémes töltelék igazi ünnepi desszertté teszik őket. A húsvét 2025-ben igazán különleges lehet, ha kipróbálod ezt a receptet!

A tojáslikőrös kosárka tökéletes választás lehet 2025 húsvétjára vagy bármilyen különleges alkalomra, amikor valami elegáns, mégis házias finomsággal szeretnénk meglepni vendégeinket. A roppanós, diós omlós tészta és a selymes, habos krém harmóniája minden falatban ünnepi hangulatot idéz, ráadásul a kosárkák akár előző nap is elkészíthetők, így időt spórolhatunk az utolsó pillanatokra.

húsvét 2025, tojáslikőr, kosárka
Húsvét 2025: az ünnep különegessé teheti ez a korsárka
Forrás: Fanny magazin

Húsvét 2025: a tojáslikőrös kosárka receptje

Hozzávalók:

  • a tésztához: 180 g liszt, plusz a nyújtáshoz, 120 g darált dió, 150 g vaj + a formákhoz, 2 db tojássárgája, 2 ek kristálycukor 
  • A krémhez: 400 g mascarpone, 120 ml tojáslikőr, porcukor, 200 ml cukrozatlan habtejszín 
  • A díszítéshez: ostyavirágok

Mor­zsol­juk el a kis kockákra vágott hideg vajjal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot és evőkanalanként annyi hideg vizet, hogy sima tésztát gyúrhassunk belőle. Formázzuk gombóccá, és folpakba csomagolva tegyük be a hűtőbe 30 percre. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vékonyra, szúrjunk ki belőle 10 db 10 cm átmérőjű kört. Nyomkod­juk ezeket a kivajazott kosárkaformákba, a túllógó részeket vágjuk le, az aljukat villával szurkáljuk meg. Toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre a kosárkákat, majd vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni. Fordít­suk ki őket a formából, és várjuk meg, hogy teljesen kihűljenek. A krémhez a mascarponét keverjük simára a tojáslikőrrel. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés porcukrot is. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a mascarponéba. Kanalazzuk habzsákba a krémet, és nyomjuk a tésztakosárkákba. Te­gyük be a sütiket a hűtőbe 30 percre, majd ostyavirágokkal díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 50 perc + hűtés

Ez a sós képviselőfánk lehet a húsvéti asztal titkos sztárja – egy falat, és nincs visszaút!Könnyű, krémes és nagyon különleges: ez a leves lesz a húsvéti menü sztárjaKlasszul néz ki és finom: a tükörtojásszeletnél nincs stílusosabb húsvéti sütemény

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.