A European Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban részletesen közölt eredmények szerint
akik többször döntöttek a mediterrán étrend mellett, azok magasabb értéket értek el az
életminőségükre vonatkozó kérdőívben fizikai és mentális közérzetük szempontjából. Mint arra Henríquez rámutatott, a mediterrán ételpiramis a naponta, hetente vagy csupán
alkalmanként fogyasztandó ételeket kombinálja. A főétkezésekből sosem szabad hiányoznia a
gabonák, gyümölcsök és zöldségek, illetve tejtermékek alkotta alaptriónak. Naponta 1,5-2 liter víz
fogyasztása ajánlott, emellett fontos, hogy a magas tápanyagértékű olívaolaj legyen a legfőbb
zsírforrás.
A mediterrán étrend emellett bor és egyéb erjesztett italok mérsékelt fogyasztását ajánlja. A
sovány húsok és a tojás mind magas minőségű állati fehérjeforrások, a halak és egyéb tengeri
gyümölcsök úgyszintén jótékony hatású zsírokat tartalmaznak. Az ételpiramis tetején a cukrok,
édességek, péksütemények és cukrozott üdítőitalok sorakoznak, amelyeket csak alkalmanként és
akkor is kis mennyiségben ajánlott fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.