bolognai Buday Péter Webszakács szélesmetélt nap receptje
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Parádés olaszos ízvilág sok-sok zöldséggel meghintve, ami méginkább ellenállhatatlanná teszi az olasz klasszikust!
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=tIP6p2zge5P1vyMH

Bolognai tésztát készítek- ez most széles metélt. Serpenyőben olívaolajat melegítek. Ráteszem a borjúcomb-kockákat, a kockázott sárgarépát-és zellergumót.

Megsózom és megszórom borssal, majd együtt pirítom őket takaréklángon. Öntök rá egy kevés húsalaplevet. Ezzel a kevés lével megpárolom. Miután elpárologtta a levét, és megpuhult a zöldség és a hús is, ledarálom. Miután végeztem, visszateszem a serpenyőbe a darálékot.

Újra alágyújtok, egy kis olívaolajat öntök hozzá, és hozzáadom a kész paradicsommártást. Felforralom. Tálaláskor össze is keverhetem a ragut a tésztával, de úgy is jó, ha a tészta tetejére adagolom. Reszelt parmezánnal viszont mindenképpen megszórom.

Az alapanyaglista ITT elérhető.

Ízlett a recept vagy éppen máshogyan készítenéd el? Küld el nekünk e-mailen az észrevételeidet az info@life.hu -ra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.