Kakasleves
A receptért kattints IDE!
Sült halas nyári saláta
Hozzávalók:
0,5 dl olívaolaj
50 dkg lazacfilé
2 cs újhagyma
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
só
frissen őrölt bors
5 hosszú szál rozmaring
kb 10 db citromfű levél
A sült zöldségkörethez:
8 dkg zellerszál
15 dkg paradicsom
15 dkg padlizsán
20 dkg gomba
0,5 db kaliforniai paprika
2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Kevés olívaolajat öntök a forró serpenyőbe. Beleteszem a megsózott lazacfilét, és készre sütöm. Vigyázok, hogy ne száradjon. Elkészítem a hagymaragut: az újhagymát kis karikára vágom, majd egy kis lábosba teszem. Ráteszem a vajat és sózom, borsozom. Kevés fehérbort öntök hozzá. Megpárolom puhára. Ízesítem rozmaringgal, citromfűvel. Zellerszálat centis darabokra, paradicsomot karikára, padlizsánt fél karikára, gombát vastagabb szeletre, kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra vágok. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, és belehelyezem a zöldségeket. Kevés sóval-borssal ízesítem, és aprított fokhagymát adok hozzá. Erős lángon megpirítom. Tálaláskor alulra helyezem a megsült zöldségeket, ráfektetem a lazacot és rákanalazom a mártást
Ananászos rák
A receptért kattints IDE!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.