Megtaláltuk Budapest legélhetőbb panellakásait

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 11. és október 11. között egy hónapon keresztül kereste Budapest legszebb panellakását és legtakarékosabb épületét a FŐTÁV Zrt. Az I LOVE PANEL program célja a panellakások pozitívumainak bemutatása volt, hogy megfelelő kialakítással és korszerűsítéssel kellemes gazdaságos életvitelt biztosíthatnak.
Forrás: Főtáv Zrt.

A Panellakás szépségverseny során a Játékba 125 benevezett lakás közül összesen 17.776 szavazat döntötte el, hogy ki nyerje meg a legszebb lakásnak járó címet, míg a Legtakarékosabb épület pályázatra 13 nevezés érkezett.

A szépségverseny a facebook.com/fotavzrt oldalon keresztül található alkalmazáson keresztül zajlott, ahol a Játékosok 5 fotó feltöltésével indulhattak a versenyen. A játékosok megoszthatták saját galériájukat és ennek segítségével gyűjthették szavazatokat, melyek közül a legtöbb lájkot kapó játékos nyerte el a fődíjat: a XV. kerületi panellakásban élő Kóczián Patrícia.

Forrás: Főtáv Zrt.

"A lakásba október első napjaiban költöztem. Ez az életvitel nekem új, ugyanis Mátészalkán nőttem fel családi házban. Jó dolog a lakótelepi életben a nagy lakóközösség, ahol mindig lehet találni segítőkész szomszédokat." - mondta a verseny első helyezettje, aki azt is elárulta, hogy a lakás felújítása nem okozott sok nehézséget. "A lakás állapota átlagosnak volt mondható, egy tisztasági festés után is költözhető lett volna, de én tovább gondoltam a lakás szín és formavilágát. A lehetőségekhez, megkötöttségekhez mérten alakítottam saját ízlésem szerint, egyedi bútorokkal és harmonikus színárnyalatokkal tettem számomra otthonossá." Azt is elárulta a nyertes, hogy a lakás berendezése során nem használt külső segítséget, fantáziájára bízta, ugyanis már régóta álmodozott róla, hogy amikor saját lakása lesz, azt miként szeretné berendezni. Patrícia elárulta, hogy ugyan nemrégen költözött a lakásba, élvezi, hogy nem kell fát vágni és befűteni, és hogy nem szükséges füvet nyírni sem, de az erkélyt mégis egy kis kertté tudja varázsolni.

Forrás: Főtáv Zrt.

Lakásvásárláskor az esztétikum és a könnyű alakíthatóság mellett vitathatatlan fontossággal bír a rezsiköltség is. Ebből adódóan az "Legtakarékosabb épület" pályázat olyan budapesti távfűtéses panelépületek között hirdetett versenyt, melyek az energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve törekedtek a fogyasztásuk csökkentésére és eredményeket értek el. A FŐTÁV célja számszerűsíthető példákon bemutatni a korszerűsítéseknek köszönhetően a panellakások fenntartása pénztárcabarát lehet. Jelenleg a pályázatok kiértékelése zajlik.

A FŐTÁV Zrt. azért hívta megmérettetésre a panellakásokat, hogy megmutathassa, hogy ezek az életterek nem csak szépek, hanem otthonosak, és olcsó lakhatási megoldásokkal is bírnak. A verseny jó alkalom volt arra is, hogy az egyedi és kreatív megoldásokat mások is megismerjék, s kiderüljön, milyen sok szép panellakás van Budapesten.

A legszebb panellakások képeit, valamint a legtakarékosabb épületek fogyasztási adatait, megtakarításait a http://www.fotav.hu/sajtoszoba/i-love-panel/ honlapon lehet majd megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.