Egészséges fogak, magabiztos mosoly

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napi kétszeri fogmosás, félévente fogorvos – a fogak egészségének megőrzésében a fogmosás és a rendszeres ellenőrzés mellett a megfelelően kiválasztott rágógumi rágása is segíthet. Bevezető a professzionális fogápolásba.

Napi kétszeri fogmosás, félévente fogorvos – a fogak egészségének megőrzésében a fogmosás és a rendszeres ellenőrzés mellett a megfelelően kiválasztott rágógumi rágása is segíthet. Bevezető a professzionális fogápolásba.

Evés és ivás után a foglepedékben lévő baktériumok megerjesztik az ételben és italban megtalálható cukor- és keményítőféléket, aminek hatására plakksav képződik. Az étkezést követő öt-tíz percen belül az így kialakult savas közegben a pH-érték olyan alacsony szintre zuhanhat, hogy már csökkenni is kezd a fog ásványianyag-tartalma, ami szuvasodáshoz vezethet. A fogszuvasodás persze nem elkerülhetetlen: a szájhigiénés javaslatok gondos betartásával minimálisra csökkenthetjük a kockázatot.

Hogyan tisztítsuk fogainkat?
Naponta kétszer mossunk fogat fluoridos fogkrémmel! Ha a fogkefe sörtéi szétállnak és megviseltek, azonnal cseréljük le! A fluor segít megóvni fogainkat a szuvasodástól. A fogmosás segít megakadályozni a lepedéklerakódás által okozott fogínybetegség kialakulását is. A beteg íny könnyedén begyullad, és fogmosáskor vérezni kezd. De a jó hír az, hogy néhány napos alapos tisztítással ezt is meg lehet állítani. A fogselyem napi egyszeri használata is segít az íny és a fogak egészségének megőrzésében. Ha az ínyvérzés nem szűnik meg, keressük fel fogorvosunkat!
Ha nincs kéznél fogkefe, akkor étkezés vagy italfogyasztás után rágjunk el egy cukormentes ORBIT® rágógumit! A cukormentes rágógumik – például az ORBIT® – étkezés és nassolás utáni használata elősegítheti a plakksavak semlegesítését és a fogak ásványianyag-tartalmának megőrzését. Az ORBIT® rágása serkenti a nyálképződést. A nyál pedig semlegesíti a plakksavakat, s ezzel segít a plakk pH-szintjének egyensúlyát helyreállítani. Ráadásul a nyál kalciumot és foszfátot tartalmaz, ezek az ásványi anyagok segítenek helyreállítani a korai fogszuvasodás által okozott károkat is.

Félévente irány a fogorvos!
A rendszeres fogászati ellenőrzések segítenek az egészséges fogsor – és a magabiztosságot sugárzó mosoly – megőrzésében. A fogorvos vagy a szájhigiénikus felfedezi az esetleges problémákat, és azt is ellenőrzi, hogy mennyire alaposan ápoljuk fogainkat és ínyünket. Az utóbbi években végzett több száz klinikai vizsgálat bizonyította a cukormentes rágógumizás előnyeit. A fogorvosok így nagyon is tisztában vannak ezzel a bizonyított pozitív hatással. Bővebb információért viszont érdemes a saját, jól bevált fogorvoshoz fordulni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.