Padlizsánkrém és Pély Barnáék nagy lebukása
![](https://cdn.life.hu/2023/12/KZT_lj01GrhWgNSx8yrI2oPpJQwdVUFBjEJZhvrzT7M/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I5MmY0OTg5OThhNzQzZmE5YWQwY2M5N2RiY2VmZTNk.jpg)
Tudtátok, hogy a padlizsánt törökparadicsomnak is hívják, pedig nagy valószínűséggel Indiából származik? Amikor padlizsánt veszünk, fontos, hogy szép fényeset válasszunk, mert az a finom. Miközben mi a konyhában szorgoskodunk, az is kiderül, hogy a férjeink mit csinálnak... Nézzétek csak a nagy lebukást!
Padlizsánkrém UFF-módra
Hozzávalók 4 személyre:
1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál majonéz
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
só
bors
olívaolaj
Elkészítési idő: 30 perc (+ 30 perc pihentetés a hűtőben)
Elkészítés:
A padlizsánt alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Közben egy felkockázott hagymát olívaolajon megpirítunk. Amikor a padlizsán megsült, lehúzzuk a héját, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megpirított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a majonézt és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, végül összeturmixoljuk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal tálaljuk.
Extra tippünk:
Ha a padlizsánt alufóliába csomagoljuk sütés előtt, könnyebben lejön a héja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.