Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják padlizsánkrém Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is Főzni Fogják) egy trendi, videós gasztroblog. Két cuki feleség (Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró) bebizonyítja, hogy a mai lányok is tudnak főzni, sőt! Bármit is találnak az akár félig üres hűtőben, azt jól megfőzik. És ahogy a férjek, Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) elégedetten nyalogatják az ujjaikat a finom falatok után, úgy ti is bárkit megfőzhettek a könnyen elkészíthető fogásokkal, ha követitek a videót és a cikkhez kapcsolódó receptet a Life.hu-n.

Tudtátok, hogy a padlizsánt törökparadicsomnak is hívják, pedig nagy valószínűséggel Indiából származik? Amikor padlizsánt veszünk, fontos, hogy szép fényeset válasszunk, mert az a finom. Miközben mi a konyhában szorgoskodunk, az is kiderül, hogy a férjeink mit csinálnak... Nézzétek csak a nagy lebukást!

Padlizsánkrém UFF-módra

Hozzávalók 4 személyre:

1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál majonéz
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé

bors
olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc (+ 30 perc pihentetés a hűtőben)

Elkészítés:

A padlizsánt alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Közben egy felkockázott hagymát olívaolajon megpirítunk. Amikor a padlizsán megsült, lehúzzuk a héját, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megpirított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a majonézt és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, végül összeturmixoljuk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal tálaljuk.

Extra tippünk:

Ha a padlizsánt alufóliába csomagoljuk sütés előtt, könnyebben lejön a héja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.