Nem csak ízesítés, de konzerválás szempontjából is gyakran használt adalékanyag a cukor, aminek bizonyos formái józan mennyiségben adagolva természetesen nem károsak. A gond leginkább azzal van, hogy sokszor egészségesnek gondolt ételekben - például zöldborsó, vagy kukoricakonzerv - is rengeteg kalória lehet, ha cukorral tartósították azokat. De valószínűleg azt sem tudtak, hogy például egy üveg ketchup vagy egy liter gyümölcslé nagyjából fele is csupán cukor.
Mikor leveszünk az áruházak polcáról egy terméket, célszerű megvizsgálni a feliratokat, mennyi cukortartalmat jeleznek. Különösen veszélyesek, mert egészségesként hirdetik magukat, az ízesített tejtermékek, főként a joghurtok és a különféle üdítőitalok, de még a müzliszeletek is, melyekben időnként indokolatlan mennyiségű cukoradalék van.
Amit megint csak kevesen vesznek számításba a napi kalóriabevitel kiszámításánál, hogy az egyébként az izomműködés fenntartásához elengedhetetlenül fontos és egészséges fehérjében, illetve a sejtek működéséhez elengedhetetlen zsírokban egy grammra vetítve több a kalória mint a szénhidrátokban. Ettől persze még nem szabad lemondani a fogyasztásukról, de fogyókúra esetében tényleg a fentieket is figyelembe vevő, pontos számolásra van szükség, ha a napi kalória bevitelünkre vagyunk kíváncsiak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.