A tükörtojásszelet már ránézésre meghozza a húsvéti hangulatot. Az íze pedig isteni, így tökéletes húsvéti sütemény. Ha csak egy édességet készítesz, legyen az a desszert a húsvét 2025-ös slágere.
1. A tésztához a tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük fel kemény habbá. A tojássárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt és a citromhéjat.
2. A lisztben vegyítsük el a sütőport, keverjük a tojásos masszához, végül óvatosan, spatulával forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot is.
3. A tésztát simítsuk egy kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Toljuk 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük készre kb. 25-28 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük). A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A krémhez a túrót keverjük ki a kétféle cukorral, és simítsuk a tészta tetejére. A barackbefőttet alaposan csepegtessük le, és helyezzük a túrókrémre. A barackok mentén szeleteljük fel a süteményt.
Tipp: Ha a tészta felpúposodik sütés közben, miután kihűlt, kenyérvágó késsel vágjuk egyenesre.
Elkészítési idő: 20 perc + sütési, hűlési idő
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.