Mindez fejenként átlagosan évi 40 kg élelmiszer kidobását jelenti, ami így ránézésre egy meglehetősen magas szám.
Habár a válaszadók 96 százaléka – saját bevallása szerint – tudatosan figyel arra, hogy minél kevesebb élelmiszer váljon hulladékká, a felmérésben részt vevők 42 százaléka napi, heti vagy havi rendszerességgel dob ételt a kukába. Ezek között – nem meglepően – a következő, gyorsabban romló élelmiszerfélék a leggyakoribbak: a pékáru, a főtt étel, a zöldség és gyümölcs, a húsfélék és felvágottak, a tej és tejtermékek, valamint a gyümölcslevek.
Nálatok is gyakran romlik meg, és kerül a szemetesbe az étel, vagy vásárláskor, főzéskor jól be tudjátok lőni a megfelelő mennyiségeket? Esetleg újrahasznosítjátok a maradékot?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.