A tigrismogyorót nyersen vagy lisztbe őrölve is lehet fogyasztani. Egy fűféle, a földi mandula terméséről van szó. Tele van vassal, káliummal, magnéziummal, illetve C- és E-vitaminnak. Édes, kókuszra emlékeztető íze és omlós textúrája vonzó csemegévé teszi. „Már egy éve árusítunk tigrismogyorót, ami iránt egyre nagyobb az érdeklődés, növekednek az eladások is. Mi szuperételnek tartjuk a tápértéke miatt, ami az emberi anyatejére hasonlít. Mivel glutén- és mogyorómentes, egészséges alternatívát jelent" – magyarázta Jemma Brett, a Navi Organics szóvivője.
A tigrismogyorónak elvileg étvágycsökkentő hatása is van, mivel emészthetetlen keményítőt tartalmaz, s ennek köszönhetően hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Ha minden még nem volna elég, csökkenti az ételekből felszívódó kalóriák mennyiségét is. A tigrismogyoróból készült liszt a legtöbb recepthez felhasználható, és kellemes, mogyorós ízt kölcsönöz az ételeknek. A paleolit étrend hívei is fogyasztják.
Szuperételek: kamu vagy csodaszer?
Tényleg csodatévő hatásúak, vagy csak ügyes reklámfogás néhány egészséges élelmiszert szuperételnek beállítani? Az itthon is többnyire borsos áron kapható finomságokról rengeteg jót olvashatsz, de nem árt, ha tudod, hogy alapvetően nem érdemes tőlük várni a megváltást. Utánajártunk, valóban érdemes-e ennyire rajongani a szuperételekért.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.