Ahol a gasztronómia és a szórakozás találkozik
A híres Michelin-csillagos séf, Sergio Herman és Piet Boon holland tervező együtt álmodták meg a „fine dining találkozása a rock'n'roll-lal" szlogennel futó éttermüket Antwerpen egy mitikus helyén.
Az egykori katonai kórház kápolnáját egyedülálló módon alakították át nemzetközi vonzerejű étteremmé, ahol az eredeti mennyezet tiszta, visszafogott környezetként szolgál a felülmúlhatatlan élményhez. Az enteriőr izgalmas, de nem hivalkodó, amihez a tervezők olyan természetes anyagokat használtak, mint a terméskő, a bőr és a tölgyfa. Az étterem közepén függő óriáscsillár szintén hozzájárul a meghitt hangulathoz, így valóban festői környezetben költheted el ebédedet vagy vacsorádat.
Lakoma csontok társaságában
Több ezer állati csont adja az 1940-ben épült, majd 2014-ben felújított étterem hátborzongató különlegességét, ami a híres mexikói designer, Ignacio Cadena agyszüleménye.
A csontvázak ihlette dekoráció a menüben is megjelenik, ami magában foglalja például a szokatlan módon darabolt húsokat vagy a csontvelőt.
A Guadalajarában lévő avantgárd étterem meglehetősen morbid faldíszítéséhez fehér és szürke színeket használtak, a lépcső lábánál lévő üvegvitrinekben pedig szintén csontokat és fosszíliákat helyeztek el, így a látogatónak olyan érzése támad, mintha egy természettudományi múzeumban járna.
Ínyenc fogások Bécs felett
Összetéveszthetetlen hangulat és felejthetetlen kilátás kozmopolita ételekkel és csillogó koktélokkal. Izgalmasan hangzik, ugye? Az ötcsillagos Sofitel Vienna Stephansdom Bécs központjában található, és sajátos módon ötvözi a tradicionális építészet elemeit a kortárs dizájnnal. A luxusszálloda fő attrakciója a 18. emeleten lévő Loft étterem, amelynek
10 méter magas osztatlan üvegfelülete lenyűgöző panorámát kínál a városra és a Szent István-székesegyházra.
A szürreális hatású színes plafon mintegy baldachinként borul a vendégek fölé, és a svájci vizuális művész, Pipilotti Rist tervezése. Itt mindennek középpontjában a kilátás és a két Gault&Millau-sapkával jutalmazott innovatív konyha áll. A fine dining étteremhez egy borospince is tartozik, ami páratlan kínálatával igazi kincsesbánya a bor szerelmeseinek.
A Life.hu extra tippje
Városnézésre az őszi időszak a legjobb, és nem kell messzire utaznod ahhoz, hogy kellemes időtöltésben legyen részed. Pozsony, Prága és Bécs színültig van lebilincselő látnivalókkal, és az izgalmas felfedezőtúra után a helyi ízeket is megkóstolhatod. A Pozsony-Prága-Bécs legjobb ára 32.900Forint/fő/2éjtől
Egy titokzatos gasztrobúvóhely Svédországban
Ha igazán újszerű kulináris élményekkel szeretnél gazdagodni, célozd meg a Stockholmtól kb. hét rányira található Åre városát,
Svédország egyik legnagyobb síparadicsomát. Innen mintegy 50 km-re fogod elérni a célállomást, a világ egyik legelszigeteltebb, egyben legexkluzívabb gourmet éttermét, ami egy 19. századi farmépületben található. A Fäviken Magasinet különlegessége, hogy egyszerre csak 16 főt fogad, így itt elkölteni a lakomát kevesek kiváltsága. A kifinomult belső tér összhangban van a természettel, a burkolat első osztályú fenyőgerenda, a székek ülőlapját báránybőr borítja, és minden asztalon gyertya ég. A séf, Magnus Nilsson az egyik legígéretesebb név a szakmában, az ő konyhafilozófiája határozza meg a hely szellemét, ami példaként szolgálhat más szakácsok számára is: "nézz körül, és találd meg a saját utadat!"
Kóstolj bele Isztambul modern kulináris életébe!
Törökország egyik legmenőbb tervezőpárosa, Seyhan Özdemir és Sefer Cağlar alkotta meg azt az új éttermet, ami Isztambul előkelő Nişantaşı negyedében található.
Az éles, geometrikus vonalak, a gazdag növényzet, az antik tárgyak, valamint a testre szabott világítás és az elegáns bútorok lélegzetelállító kompozíciót eredményeznek.
A szabadban való étkezés érzését a monumentális üvegtető, a vízesés és a buja függőleges kert fokozza, amit a híres francia tájépítész, Patrick Blanc álmodott meg. A Nopa innovatív menüsora a húsra fókuszál, ugyanakkor egzotikus tengeri fogások, tésztafélék és egyéb különlegességek is megtalálhatóak a kínálatban. Az étterem atmoszférája önmagában is kellemes melegséget áraszt, és a faltól falig zöld feledteti veled, hogy tulajdonképpen a város közepén vagy.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.