James Schaefer professzor, a New York-i Union College egykori munkatársa szerint a zsíros fogások „megolajozzák" a gyomor és a belek falát, aminek köszönhetően az alkohol lassabban szívódik fel „Személy szerint a pizzát ajánlom, de a sült kolbász is jó" – mondta a szakember a WebMD portálnak. „A mediterrán térségben egy kanál olívaolajat szoktak lenyelni ugyanerre a célra" – tette hozzá Schaefer.
Elméletével azonban nem mindenki ért egyet. Dr. Richard Stephens, a Keele University oktatója inkább a cukor erejében hisz, mivel a másnaposság a szénhidrát-anyagcsere felborulásával áll összefüggésben. „Nagy-Britanniában hagyományos angol reggelivel igyekeznek orvosolni a macskajajt, ami a benne lévő szénhidrátok miatt működik. Gyorsan feltölti a szervezet kimerült glükózraktárait, valósággal csodát tesz" – fejtegette Stephens.
Ha két egymásnak ellentmondó információ nem volna elég, egy idén publikált holland tanulmány szerint nincs mód a másnaposság elkerülésére, hacsak a mértékletes alkoholfogyasztást nem tekintjük annak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.