Hideg szederleves
Mivel a gyümölcsök frissen tartalmazzák a legtöbb vitamint, most egy igazán nyári, friss szederből készülő és elképesztően egyszerű receptet mutatunk. A szedret a kókusztejjel és a vízzel turmixold össze. 10-15 levél mentát 2-3 evőkanál barnacukorral egy mozsárban dolgozz össze. A cukorkristályok szépen össze fogják zúzni a mentát. Amikor kész vagy ezzel a művelettel, tedd hozzá az összeturmixolt szederhez, és keverd össze. Hűtőben hagyd egy kicsit összeérni az ízeket, majd tejszínhabbal a tetején tálald.
Minden a szederről
A szeder amellett, hogy nagyon finom, és savanykás íze különösen jólesik a nyári melegben, az egyik legrégebbi gyógynövény, amit már i. e. 400-ban is használtak. Különösen jó például az emésztőrendszeri problémákra, valamint fogyókúrázóknak diétát segítő hatása miatt. Kalóriatartalma annyira alacsony, hogy gyakorlatilag annyit ehetsz belőle, amennyit csak akarsz. Miután csökkenti a vércukorszintet, a fogyást is segíti.Kapros uborkaleves
A kígyóuborkát megmossuk, végeit levágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az olívaolajjal, egy fél citrom levével és egy kis sóval összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát és az összevágott friss kaprot, majd a turmixszal újra átkeverjük. Tálalásig rakjuk hűtőbe, majd egy kis kaporral és apróra tört dióval tálaljuk.
Az uborka is szuperzöldség - eláruljuk, miért!
Az uborka egy kiváló zöldség. Ugyan igazán karakteres ízzel nem büszkélkedhet, mégis érdemes gyakran fogyasztani belőle: amellett, hogy az ára sem túl borsos, magas víztartalmának köszönhetően a szervezetre kiválóan hat, ráadásul gyönyörű lesz tőle a bőr. Nem is hinnéd, mennyire...Gazpacho
A paradicsomot néhány percre lobogó vízbe tesszük. Ebből kivéve gyorsan le tudjuk szedni a héját. A paprikát egy lábosban forgatjuk, amíg meg nem ráncosodik a bőre, ezután hideg vízbe merítjük, majd ennek is leszedjük a héját. Az elkészített paradicsomot és paprikát, illetve az uborkát és a vöröshagymát is apróra vágjuk, majd turmixgépben összepürésítjük a bazsalikommal együtt. A kenyeret az ecettel és a fokhagymával szintén összepürésítjük, majd alaposan összekeverjük a zöldségekkel. ezután fokozatosan hozzáadjuk a olívaolajat, majd a vizet is. Közben kevergessük, és tényleg csak apránként adjuk hozzá, akkor lesz krémes. Ízlés szerint át is lehet szűrni a levest. Friss bazsalikommal tálaljuk.
Csak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!
A hőségben legszívesebben bebújnál a hűtőszekrénybe? Próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. Olvasd el a Life.hu cikkét!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.