Azt leszögeznénk, hogy szigorúan szubjektív lista következik, a Life.hu újságíróinak saját tapasztalataira alapozva. Amennyiben a te ötös listádra más is felkerülne, írd meg nyugodtan kommentben!
Portörlés
A portörlés rendkívül sziszifuszi munka, főleg, ha nosztalgikus típus vagy, és a polcaidon temérdek mütyűr és kacat sorakozik. Tény, hogy a kedves emlékek mindenkit jó érzéssel töltenek el, ám ha takarításra kerül a sor, legszívesebben valószínűleg te is mindent kivágnál a fenébe. Szóval, hogy miért is utáljuk a portörlést? Mert elképesztően unalmas és hosszadalmas tud lenni. És akkor még nem is beszéltünk a dolgok tetejéről...
Egy tavaszi nagytakarítás alkalmával nem elég, hogy letörölgeted a port a polcokról, nem szabad elfeledkezni a hűtőszekrény vagy a konyhaszekrény tetejéről sem. Utálatos egy feladat, nem?
Vécépucolás
Ezt talán nagyon magyarázni sem kell. Az emberek többsége egyszerűen irtózik a vécépucolástól, de nincs mese, valakinek ezt is meg kell csinálnia. A saját és a vécéd higiéniája érdekében persze a vécépucolásnak rendszeres feladatnak kell(ene) kennie, hogy a nagytakarítások alkalmával ne kelljen szörnyűségekkel szembesülnöd. A mi tippünk, hogy két nagytakarítás között önts havonta egyszer fél doboz szódabikarbónát a vécétartályba, hagyd benne éjszakára, majd reggel néhányszor húzd le a vécét. Ezzel a tartályt és a kagylót is egyszerre karban tudod tartani.
Ablakmosás + függönymosás
Az ablakmosás borzalmas feladat, főleg mert összekapcsolódik a függönyök leszedésével és visszahelyezésével, ami csak tovább fokozza az utálatunkat. Két dolgot tudunk csak ehhez a nem sokak által kedvelt feladathoz fűzni: egyrészt az ablakmosás előtti portörlést nem érdemes elfelejteni, különben a szépen fénylő üvegedet barnás maszatok csúfítják majd el. Másrészt érdemes egy borúsabb napon nekiállni a munkának, mert megeshet, hogy a nap melege hatására a tisztítószer még az előtt rászárad az üvegre, hogy te letörölnéd. Így lesz a kemény munkád gyümölcse csíkos és foltos ablaküveg.
Tűzhelytisztítás
A foltos, zsíros tűzhely suvickolása pedig maga a halál, éppen ezért érdemes inkább a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Akár kerámialapos, akár hagyományos tűzhelyed van, néhány alapszabály betartása mellett kevesebb gondod lesz az eltávolíthatatlannak tűnő szennyeződésekkel. Ha főzés közben észreveszed, hogy kifutott étel vagy zsír okozta folt éktelenkedik a tűzhelyen, még langyos állapotban töröld le, ne hagyd rászáradni, mert akkor már sokkal nehezebb dolgod lesz az eltávolításnál. Ha nincs időd főzés után letakarítani a foltokat, és úgy marad a tűzhely, ne kezdj főzésbe, amíg le nem tisztítottad. Ami ugyanis még addig nem égett rá kellően a felületre, az biztosan egy életre odakozmál, ha újra felmelegíted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.