Németh Niki, Miss Balaton nagykövet hűsítő finomságai

Forrás: Origo -
Miss Balaton hűsítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan beköszönt a falatnyi bikinik szezonja, éppen ezért nem árt kicsit jobban odafigyelni arra, milyen finomságokkal kényeztetjük magunkat. Németh Niki, a Miss Balaton nagykövete és Marton Adrienn, a verseny trénere bikinibarát desszerteket ajánl, hogy bűntudat nélkül nassolhassunk nyáron is.

Németh Niki Miss Balaton nagykövet tavaly ilyenkor már gőzerővel készült a szépségversenyre, idén pedig már tanácsaival segíti a jelentkező lányokat. A fiatal szépség szívesen alkot a konyhában. Gyakran kísérletezik új ízekkel, a nyári hónapokban pedig igyekszik minél több friss gyümölcsöt becsempészni étrendjébe.

Németh Niki, Miss Balaton Forrás: Origo

„A nyári forróságban és persze az állandó rohanásban egy-egy gyümölcsös turmixot választok reggelire. Gyümölcscukor- és kalóriatartalmukat is figyelembe véve ilyenkor főleg banánt, szőlőt és kivit dobok a turmixba. Emellett nagy kedvencem a túró, amit szintén számtalan verzióban el lehet készíteni, gyümölcsökkel vegyítve édesség formájában, de fűszerekkel megspékelve akár sós kivitelben is. A sovány túró nem csak alacsony szénhidráttartalma miatt kiváló alapanyag, hanem mert magas fehérjetartalma miatt izomépítő hatással is bír" – mondta Niki, aki azt is elárulta, az abszolút nyári kedvence a fagylalt, amit bár sosem tekintett igazi édességnek, a cukormentes verziók elterjedése óta pedig még inkább biztos abban, hogy örök kedvence marad. Rajongásának hála pedig már saját recepttel is büszkélkedhet.

Szivárványfagyi hozzávalók:


Sárga réteg:
• 1 banán
• 100 g ananász
• 2 dl csésze natúr joghurt
• pici víz

Lila réteg:
• 100 g áfonya
• 100 g szeder
• fél banán
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz

Narancs réteg:
• 200 g mango
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz

Piros réteg:
• 200 g eper
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz

szivárvány fagyi Forrás: Origo

Elkészítése: A hozzávalókat rétegenként összeturmixoljuk, majd külön-külön 20 perc pihentetés után egymásra helyezzük a rétegeket és mélyhűtőbe tesszük, amit egy éjszakára ott is hagyhatunk. Másnap szobahőmérsékletű vízbe rakjuk a jégkrémtartókat, és kiszedjük a formából a szivárványszínű finomságot.

Marton Adrienn a Miss Balaton trénere rajong a savanykás ízekért, a bogyós gyümölcsök magas antioxidáns tartalmuk miatt pedig a legjobb választást jelentik a nyáron. Adri az édesség utáni vágyát egy különleges alternatívával küzdi le. „A csokipudingot például avokádóból vagy tofuból készítem. Ez is laktató, könnyű és édes. Ami pedig még nagy kedvencem a magokból összeállított, otthon készített müzliszelet, amelyet datolyával és mézzel szoktam összeragasztani" – árulta el Adri, aki az idei versenyre jelentkező lányoknak két hűsítő, gyümölcsös receptúrát is ajánl, hogy könnyedén formában maradhassanak, de az édességről se kelljen lemondaniuk.

Gyümölcsös-joghurtos jégkrém sárgarépa pálcikával

• 2 ek. méz
• 1 banán
• 100 g bogyós gyümölcs
• 300 g natúr joghurt
• 4 db egész sárgarépa, pucolva

Egy tálban pépesítsük össze a banánt, majd keverjük össze a natúr joghurttal, mézzel és a bogyós gyümölcsökkel. Helyezzük kisebb papír poharakba a mézes keveréket. Szúrjunk bele mindegyik pohárba 1-1 db sárgarépát. Tegyük 3 órára a mélyhűtőbe a megtöltött poharakat.

Dinnye fagyi- áfonya szemekkel
· 5 dl dinnyelé

· 100 g áfonya

· 200 g eper

· 2 kivi

· 1 ek. méz

miss balaton recept Forrás: Origo

Elkészítése: Magozzunk ki egy vastagabb szelet dinnyét és helyezzük aprítógépbe pár szem eperrel és mézzel. Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal (1cm-t hagyva a forma széléig) és helyezzük 30-40 percre a fagyasztóba. Amikor már kásásabb a dinnyelé, de még nem fagyott meg teljesen, akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát, figyelve, hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még egy órára és ha teljesen megfagyott, akkor öntsük a meghagyott 1cm-es területre az összeturmixolt kivit, majd szúrjuk bele a pálcikákat. Még egy órára tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.