Dinnye
Neked is a behűtött dinnye a kedvenc nyári csemegéd? Akkor van egy rossz hírünk. A dinnyét csak felvágása után, és akkor is csak 3-4 napig szabad hűtőben tárolni. Az egész dinnyéket szobahőmérsékleten tartsuk, így megőrzi antioxidáns tartalmát, amit kár lenne veszni hagyni.
Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek elpusztítani a szabadgyököket, azokat a káros molekulákat, amelyek a szervezetünkben termelődnek, és amelyek számos, köztük rákos betegségek forrásai is.
Krumpli
Ha túlságosan lehűtjük, a keményítő lebomlik a krumpliban, ez pedig az ízét és állagát is nagyban befolyásolja, illetve rontja. A hűvös, sötét hely az ideális tárolás a krumpli számára, illetve arra is érdemes figyelni, hogy ne zacskóban tároljuk, mert abban gyorsan rohadásnak indul.
Méz
A hidegtől a mézben található természetes cukrok kikristályosodnak, amitől az aranyló, szépen folyó méznek borzasztó szemcsés állaga lesz.
Paradicsom
A kedvenc nyári gyümölcsödből nem érdemes egyszerre túl sokat venni, a hűtés ugyanis egyáltalán nem tesz neki jót. Csak annyit vegyél, amennyi a pulton is eláll a felhasználásig. A hűtőben a elveszti a zamatát, hiszen a hideg megállítja az érési folyamatot, ami a zamatát adja. Sőt a paradicsom húsa kásássá válik. Ha már nagyon puhulnak, akkor pedig készíts paradicsomlevest, spagetti szószt vagy ketchupot.
Egyszerű és egészséges! Készíts ketchupot házilag
Miért érdemes házi ketchupot csinálni? Nagyon egyszerű rá a válasz: sokkal, de sokkal egészségesebb, mint a bolti változat, és elképesztően finom is! Lássuk, hogyan készül!Hagyma
Az egész hagymákat tilos hűtőbe tenni. Nemhogy növelné élettartamát, hamarabb megromlik, mint szobahőmérsékleten. Magas nedvességtartalma miatt ugyanis nagyon gyorsan bepenészesedik.
Fokhagyma
Nemcsak erőteljes aromájától fosztanánk meg a hűtéssel, de állaga is gumiszerűvé válna. Érdemes ezt is száraz, hűvös helyen tartani egy jól szellőző edényben.
Kenyér
Ha éppen túl sok kenyér van otthon, akkor felszeletelve dobd be a mélyhűtőbe, így egy-egy szeletet bármikor kivehetsz később. Hűtőbe tenni azonban nem érdemes. A penészt talán pár napig távolabb tartja, de közben kiszárítja a kenyeret, amitől teljesen más textúrája lesz, sőt még az íze is rosszabb lesz.
Dió
Habár a hűtés megakadályozza a dióban lévő olajok romlását, az ízélményt durván rombolja. A hűvös környezet elfojtja a dió zamatát, ráadásul azonnal át is veszi más ételeknek a szagát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.