Ez a leves a nyár sztárja: gazpachorecept!

recept Nyár gazpacho
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tikkasztó nyári napokon semmi nem esik jobban, mint egy frissítő leves. A gazpachónak pedig érdemes ilyenkor nekiállni, mert fantasztikus ízvilága van, kifejezetten nyárra való hűsítő recept!

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 db kígyóuborka
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg jó minőségű szikkadt kenyér
  • 4 dl olívaolaj
  • 1 liter víz
  • bors
  • bazsalikom
  • chili- vagy erős zöldpaprika ízlés szerint
  • 1 dl borecet vagy balzsamecet
A tikkasztó nyári napokon semmi nem esik jobban, mint egy frissítő gazpacho Forrás: Thinkstock

Elkészítése:

A paradicsomot néhány percre lobogó vízbe tesszük. Ebből kivéve gyorsan le tudjuk szedni a héját. A paprikát egy forró lábosban megforgatjuk, amíg meg nem ráncosodik a bőre, ezután hideg vízbe merítjük, majd ennek is leszedjük a héját. Az elkészített paradicsomot és paprikát, illetve az uborkát és a vöröshagymát is apróra vágjuk, majd turmixgépben összepürésítjük a bazsalikommal együtt. A kenyeret az ecettel és a fokhagymával szintén összepürésítjük, majd alaposan összekeverjük a zöldségekkel. Ezután fokozatosan hozzáadjuk az olívaolajat, majd a vizet is. Közben kevergessük, és tényleg csak apránként adjuk hozzá, akkor lesz krémes. Ízlés szerint át is lehet szűrni a levest. Friss bazsalikommal tálaljuk.

Egészséges kávés smoothie a tikkasztó nyári reggelekre

Ha a forró nyári napokat a jegeskávénál valamivel tartalmasabb itallal szeretnéd kezdeni, ami ráadásul egészséges is, akkor a kávés smoothie neked lett kitalálva! A receptért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.