„A projektnek tavaly májusban láttunk neki, hiszen három hónapba telik az úszó konyha kialakítása. Célunk, hogy újraértelmezzük a szárazföldön található food truckokat, és kifejlesszünk egy úszó konyhát, mely azokat az embereket szolgálja ki, akik a kikötőben, a vízen közlekednek" – mondta Ahmad Yousuf, az Aquatic Architects Design Studio alapítója, az úszó konyha tanácsadója és készítője. Az Aqua Pod először a Jumeirah-n kezdi meg működését, és olyan területeket fedne le, mint az Al Sufouh és a Kite Beach.
Dubaj neve összefügg a gazdagsággal, a világ legkülönlegesebb felhőkarcolóival, a luxusautókkal és a fehér homokos tengerparttal. ám csak pár luxusszálloda rendelkezik saját stranddal, a tengerpart többi része hatalmas szabadstrandként üzemel. A hosszú tengerparton, középtájon egy kis oázisként üzemel a Jumeira Beach Park nevű fizetős fürdőhely.
„Az úszó konyha képes a helyváltoztatásra, és a vásárlói igényeknek megfelelően áttelepülhet. Eleinte a főbb területeket szeretnénk lefedni, a Jumeirah-n. A vásárlók számára két rendelési lehetőséget dolgoztunk ki. Az elsőt zászlós rendszernek hívjuk, hiszen egy kiszolgáló jet-ski elhagyja az úszó konyhát, és kimegy a mellette horgonyozó hajókhoz, hogy kiossza a zászlókat. A hajón tartózkodó emberek pedig a zászló lengetésével jelezhetik, ha igénybe vennék a szolgáltatást, és a jet-ski visszamegy hozzájuk, hogy felvegye a rendelést. Majd amikor a teljes rendelés elkészült, akkor természetesen vissza is szállítja az ételt a hajóhoz. A második folyamat szerint az emberek közvetlenül az úszó konyhánál rendelhetnek: megállíthatják a jet-skijüket vagy hajójukat közelében, és a pénztárosnál rendelhetnek. Ez a kisebb vízi eszközök számára a legmegfelelőbb, nem pedig a nagy hajóknak" - tette hozzá a tervező.
Ami az úszó konyha menüjét illeti, Yousuf kifejtette, hogy kezdetben hamburgereket fognak felszolgálni, hiszen ez a legkényelmesebben eladható étel.
„A legtöbben ember a strandon hamburgert szeretnek enni, és ez a legegyszerűbben elfogyasztható étel. A jövőben a menüt tovább bővíthetjük pizzákkal és desszertekkel - ez csakis a sikertől függ" - mondta.
Az úszó konyha építésekor az építtetők a fenntarthatóságot is szem előtt tartották, vagyis a vízi járművek elektromos meghajtással közlekednek majd, és lesz egy rendszer, mely begyűjti a tengerben úszó szemetet. „Ha valaki rendel nálunk, és utána a szemetet a tengerbe dobná – amit mi nem tudunk felügyelni - akkor az Aqua Pod össze tudja gyűjteni az összes szemetet az egyik tankjába, melyet később ki tudunk üríteni" - mondták el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.