Recept: spenótos túrógombóc kapormártással

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
kapor túrógombóc spenót
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! 

Hozzávalók

Gombóc:

  • 500 g túró
  • 2 db tojás
  • 30 g vaj
  • 200 g friss spenótlevél
  • őrölt bors
  • 3 g fokhagyma
  • 90 g búzadara

Kapormártás:

  • 3 cs kapor
  • 2 dl tejszín
  • 30 g vaj
Spenótos túrógombóc kapormártással Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése

A gombóchoz a túrót áttöröm. Belekeverem a búzadarát, a puha vajat és a tojást. Hozzáadom a friss spenótlevelet, és összegyúrom a tésztát. Ízesítem sóval, borssal, és kevés fokhagymával. Gombócokat formálok, és enyhén sós vízben kifőzöm. A mártáshoz az alapanyagokat egy kis vajon megfuttatom, keményítővel vagy liszttel sűrítem.

Nézd meg a tejes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.