A karfiolrizs után itt a karfiolhummusz, ami egy rendkívül krémes állagú kence, ráadásul vegán, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú finomság. Próbáld ki te is!
Hozzávalók:
Elkészítése:
A mennyiségen ne nagyon agyalj, az állagáról, ízéről úgyis tudni fogod, hogyan kell csinálnod. De hogy egyszerűbb legyen, egy mártogatósnak például 5 nagyobb karfiolrózsa elég. Ezt párold meg. Amikor kicsit már kihűlt, tedd bele egy turmixgépbe. Tegyél hozzá nagyjából három evőkanálnyi olívaolajat és 3 evőkanálnyi szezámmagkrémet (drogériákban és bioboltokban is kapható) vagy görög joghurtot. Nem árt tudni, hogy a tahinitől sokkal krémesebb lesz, a görög joghurttól inkább lágyabb, habosabb. Mehet bele egy kevés citromlé, egy fokhagyma, végül só. Alaposan turmixold össze. Ha egynemű masszát kaptál, tálalhatod is a krémet, amelynek a tetejére szórj egy kis fűszerpaprikát. Akár egy kis olívaolajjal is meglocsolhatod.
A karfiol jótékony hatásai
A karfiol azontúl, hogy gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaz, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Sok benne a C- és a K-vitamin, valamint a magnézium, a foszfor és a folsav. Kifejezetten alacsony a szénhidráttartalma. Rosttartalma miatt kedvezően hat az anyagcserére és az emésztésre. A méregtelenítő hatását azonban nemcsak rosttartalma támogatja, hanem a kéntartalmú tápanyagok és a glükozinolátok, amelyek szerepet játszanak a méregtelenítő enzimek megfelelő működésében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.