A túlzott fehérjefogyasztás megrövidítheti az életünket – derül ki Christopher Proud, a South Australian Health & Medical Research Institute (SAHMRI) kutatóintézet táplálkozástudományi és anyagcsere-kutatójának legfrissebb tanulmányából, melyet a HVG szemlézett.
Kimutatta, hogy a sejten belüli proteinszintézist felgyorsítja a sok fehérje, és minél gyorsabb a folyamat, annál több a hiba.
Gilisztákon és ecetmuslicákon végeztek kísérleteket, az eredmények pedig az emberekre is alkalmazhatók. Összefüggést fedeztek fel a hosszú élet és az alacsony fehérje, magas szénhidráttartalmú étrend között, különösen az agy egészségére nézve.
"A szénhidrátokról elég sok rosszat írnak, különösen ha a fogyásról van szó, de a kulcs az egyensúly, és a jó és rossz szénhidrátok közötti különbség ismerete" – idézi a portál a tanulmány szerzőjét.
A magas rosttartalmú szénhidrátok, mint például a zöldségek, gyümölcsök, feldolgozatlan gabonafélék, magvak fogyasztása nagyon egészséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.