Remélhetőleg már minden fogyókúrázó és életmódváltó tudja, hogy a szénhidrát nem ördögtől való dolog, mindössze tudni kell megkülönböztetni a jó és a rossz szénhidrátokat. Utóbbit érdemes teljesen elkerülni, a jófajta szénhidrátot azonban be lehet, be kell iktatni a fogyókúrába is, hiszen rengeteg energiát ad a mindennapokhoz, vagy éppen az edzésekhez. Ha te is tudatosan építed fel az étkezéseidet, akkor nagy szükséged lehet például vacsorára egy szénhidrátmentes szendvicsre. Ehhez adunk most tippeket!
Csomagold salátába
Kenyér helyett tedd saláta-, káposzta- vagy kellevelek közé a hozzávalókat. Mehet bele sajt és felvágott, de más zöldségek is. A zöld levelesek rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, nem beszélve arról, hogy a rosttartalmuk is igen magas, szénhidráttartalmuk pedig alacsony.
Tekerd cukkiniba
Az sem rossz, ha teljes kiőrlésű lisztből készítesz tortillalapot, és azt pakolod meg a szendvics alapanyagaival. Még jobb, ha a tortilla is tartalmaz zöldséget, például cukkinit.
A cukkinit reszeld le, tegyél hozzá fél deci vizet, majd botturmixszal pépesítsd. Ez után tegyél hozzá annyi lisztet, hogy sűrűbb állagú tésztát kapj. Végül ízesítsd sóval. Ezt az alapreceptet bármivel tovább ízesítheted, akármilyen zöldfűszerrel, de egy gerezd fokhagymát is belenyomhatsz. Forró serpenyőben süsd ki, ahogy a hagyományos palacsintát is szoktad. A kész palacsintákat pakold meg zöldségekkel, sajttal, de mehet bele hús is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.