Így készíts cookies-t, avagy amerikai csokis kekszet

Forrás: Kálcirecept -
otthon finomat maradjotthon maradj otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kálci gasztroblogger most az amerikai csokis keksz elészítését mutatja meg nektek. 

Hozzávalók (16 db-hoz):

 220 g búzafinomliszt
 20 g keményítő
 1 lapos teáskanál sütőpor
 140 g cukor
 140 g puha margarin (Vénusz vaníliaízű sütőmargarint használtam)
 1 tojássárgája
 150 g süthető étcsoki pasztilla

Elkészítés:


A cukrot az olvasztott margarinnal habosra keverjük, majd belekeverjük a tojás sárgáját is. Ebbe megy
a lisztes, keményítős, sütőporos keverék. Ha úgy kb. összekeveredett, akkor megy bele a csokipasztilla. 45 g-os gombócokat csinálunk, amit sütőpapíros tepsire rakunk.
Ha mind a 16 a tepsin van, akkor egyesével megnyomjuk őket, hogy kicsit laposabbak legyenek.
160 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütve biztos, hogy puha marad a végeredmény, de nem
igazán lesz szép a színe Amikor kivettük a sütőből hideg helyre tesszük és nem nyúlunk hozzá addig, amíg teljesen ki nem
hűlnek.

Forrás: Kálcirecept
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.