Saját levében sült csokitorta anyák napjára

Forrás: Kálcirecept -
otthon finomat maradjotthon maradj otthon csokitorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lepd meg anyukádat vagy nagymamádat anyák napján is saját készítésű tortával. Kálci, gasztroblogger most egy pofonegyszerű csokitortát mutat nektek, amit egy kis felnőtt segítséggel a legkisebbek is el tudnak készíteni.

Hozzávalók:

Tészta:


 160 g finomliszt
 1 lapos teáskanál sütőpor
 200 g kristálycukor
 40 g holland kakaópor
 1 csipet só
 125 ml tej
 50 g olvasztott vaj vagy margarin


Leve:


 200 g kristálycukor
 40 g holland kakaópor
 3 dl forró víz


Recept:


A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú, de kisméretű (kb 30*18 cm-es) tepsi aljában
elterítjük egy vizes kanál segítségével. Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára. Nem kell megijedni, eléggé furcsán néz ki ilyenkor, de mire megsül, addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik.

200 C-os sütőben sütjük addig, amíg a tészta fel nem jön a tetejére, ez kb. 20-30 perc. Nem kell szárazra sütni. Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát, amikor kivesszük fejre kell fordítani). Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a tetejére.

Forrás: Kálcirecept

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.