Hozzávalók:
Tészta:
160 g finomliszt
1 lapos teáskanál sütőpor
200 g kristálycukor
40 g holland kakaópor
1 csipet só
125 ml tej
50 g olvasztott vaj vagy margarin
Leve:
200 g kristálycukor
40 g holland kakaópor
3 dl forró víz
Recept:
A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú, de kisméretű (kb 30*18 cm-es) tepsi aljában
elterítjük egy vizes kanál segítségével. Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára. Nem kell megijedni, eléggé furcsán néz ki ilyenkor, de mire megsül, addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik.
200 C-os sütőben sütjük addig, amíg a tészta fel nem jön a tetejére, ez kb. 20-30 perc. Nem kell szárazra sütni. Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát, amikor kivesszük fejre kell fordítani). Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.