Kevesen ismerik, hogy milyen egészségre jótékony hatással rendelkezik a cékla, pedig a hideg idő beköszöntével naponta érdemes lenne belőle fogyasztani.
A cékla élénk vörös színét a bétacianin nevű vegyületnek köszönheti, ami segít a rák megelőzésében, főként a a vastagbél-, a máj- és a bőrrák kialakulásában - írja a Ripost.
A cékla egy kalóriaszegény zöldség, így fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, hatékony a zsírégetésben és a máj méregtelenítésében is.
A benne található C-vitamin segít az immunrendszer megfelelő működését, valamint a javítja a bőr állapotát. Vas és folsav tartalma miatt vérszegényeknek is ajánlott a fogyasztása. A benne lévő antioxidánsok miatt a különböző gyulladásos folyamatok ellen is kiváló.
Azonban vesekő esetében érdemes vele vigyázni, mivel a magas oxálsav tartalma miatt előidézheti annak kialakulását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.