6 csodás magyar díva a filmvásznon

Forrás:Inkey Alice / Hungart © 2020 -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Láttad már ezeket a filmeket? Sosem késő bepótolni!

Színésznők, akik magazinok címlapjáról néznek vissza ránk – legyen szó évtizedekkel korábbi
példányokrólművésznőkről, vagy akár mostaniakról. Akiket csodálunk a mozivásznon, mert nemcsak
hogy magukban hordozzák a nőiesség minden apró részletét, de ezt úgy tudják elénk tárni, mint
kevesen. És kimondottan jól áll nekik a dívaszerep. Szerencsénkre a magyar filmekben is találunk szép
számmal csodás színésznőket, igazi dívákat, még nagyobb szerencsénkre most már bármikor meg-
vagy akár újranézhetjük filmjeiket a Filmio -n. Ráadásul ez év végéig a havi előfizetés díj is csak 890 Ft.
Nézzük, kik azok a magyar dívák, akik elvarázsolják a nézőket egy-egy filmszerepben!

Karády KatalinHalálos tavasz

Ez volt Karády első mozifilmje, amelynek bemutatása után valóban a kor ünnepelt dívája, igazi szexszimbólum lett. Egy olyan sztár, akinek saját imázs járt: búgó hang, egyedi hajviselet, divatos kalapok. Alig akadt nő az országban, aki ne szeretett volna egy kicsit is Karády Katalinra hasonlítani. Az 1939-ben készült film iránt nagy volt az érdeklődés, ami köszönhető az újszerű témaválasztásának is, hiszen nem volt megszokott a mozivásznon házasságon kívüli viszonyról, fülledt erotikáról mesélni. Aki megnézi a Halálos tavasz c. filmet, az nemcsak a késő harmincas évek Magyarországáról kap képet, de megértheti, mitől lett Karády Katalin díva.

Pécsi IldikóMit csinált felséged háromtól ötig?

A nemrég elhunyt színésznőre leggyakrabban az Aranyemberben nyújtott alakítása miatt emlékszünk, pedig több tucat filmben szerepelt pályája során. Például az 1962-ben forgatott „Mit csinált felséged háromtól ötig?” c. filmben is – ahol szerepe szerint egyenesen Mátyás királyt bővüli el szépségével, kacérságával. Mikszáth Kálmán „A szelistyei asszonyok” című történelmi kisregénye alapján rendezte Makk Károly ezt a szórakoztató, kosztümös vígjátékot, előtérbe hozva a csábító nőalakokat. Pécsi Ildikót elnézve azt is elhisszük, hogy már a reneszánsz korban is léteztek dívák.

Forrás: Inkey Alice / Hungart © 2020

Udvaros DorottyaTe rongyos élet

Elég csak egy képkockát felidézni Udvaros Dorottyával az 1983-ban forgatott, Bacsó Péter rendezte filmből, egész biztosan eszünkbe jut róla, hogy van benne valami dívás. Merthogy szerepe szerint Udvaros egy ünnepelt primadonnát alakít, Sziráky Lucy-t, akit 1951-ben osztályidegenként korábbi arisztokrata férje miatt kitelepítenek. Vérbeli színésznőként Lucy azonban megtalálja a módját, hogy ujja köré csavarja az őt csodáló férfiakat, akár a falusi párttitkárt, vagy a járási rendőrkapitányt. Udvaros Dorottyának ez a szerep pedig azért vált kiemelkedően fontossá, mert hasonlóan tragikus sorsú édesanyjának, Dévay Camilla színésznőnek állíthatott így emléket. Mi, nézők pedig újra és újra rácsodálkozhatunk, hogy egy díva az kitelepítetten, a falu végén is díva marad.

Forrás: Kende Tamás / Hungart © 2020

Dobó KataBudapest Noir

A 30-as évek Budapestjén vagyunk, egy gyilkosság után nyomoz egy fiatal újságíró, de valahogy mindenhol falakba ütközik. Pedig a nyomozás rejtélyes helyekre visz, például Vörös Margóhoz, a végzet asszonyához, aki egy igazi madám – és Dobó Kata alakítja. Egyszerre titokzatos, erotikus, és kifinomult. Nézőként érteni akarjuk, hogyan működik csábereje. Ezért is érdemes megnézni a filmet, na meg azért, hogy megtudjuk, lelkes ifjú újságírónk megtalálja-e végül a gyilkost.

Forrás: www.filmio.hu

Osvárt AndreaMegdönteni Hajnal Tímeát

Vannak azok a ritka pillanatok, amikor valaki majdhogynem önmagát játszhatja a vásznon. Osvárt Andreának valami ilyesmi adatott meg, hiszen az életben is sikeres modellként dolgozott a színésznői karrierje előtt és mellett, aki óriásplakátokon és címlapokon mosolyog vissza ránk, akárcsak az általa megformált Hajnal Tímea. Szóval Andrea és Tímea egyaránt olyan nők, akik után a pasik megfordulnak az utcán, akivel boldogan eltöltenének egy estét. Vagy akár kettőt. De vajon mit szól ehhez a körülrajongáshoz Hajnal Tímea? A mókás jelentekben nem szűkölködő filmből ez is kiderül!

Forrás: www.filmio.hu

Ónodi EszterSwing

Ónodi Eszter számos filmszerepe közül talán a Swingben alakított revüénekesnőként hozza leginkább a dívát. Aki ha közönség elé lép, mindig tökéletes kiállású, aki ha belebúg a mikrofonba, a közönség képes bármit elhinni neki. Pedig a hétköznapi életben ő csak Kovács Kati, egyedülálló anya, aki ugyanúgy küzd kihívásokkal, mint bárki más. Ónodi Eszter pont ezt az egyik karakterből a másikba való hirtelen átlényegülést adja vissza nagyszerűen. Egyik percben hisztis anyuka, másikban pedig már tündöklő díva.

Forrás: www.filmio.hu

Akár dívákat csodálnál, akár csak egyszerűen a magyar film kincsestárával ismerkednél, érdemes kipróbálnod a Filmio-t! A több mint 220 produkciót felsorakoztató kínálat hétről-hétre bővül, így egészen biztosan megtalálhatod benne kedvenceidet. További részletek: www.filmio.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.