Grill-kisokos: ezekkel a pácokkal nem lőhetsz mellé
A grillezés társasági eseménnyé varázsol egy egyébként általában magányos tevékenységet, vagyis az ételkészítést. Ez ugyanis több annál. Alaposabb felkészültséget igényel, ám sokkal több élvezetet nyújt. Íme, néhány jó tanács, hogy a grillezés az a felszabadult, közösségi élmény legyen, ami után mindenki megnyalja a 10 ujját. Olvasd tovább!
A grillezett húsokon, sajtokon és hagyományos zöldségeken túl is vannak remek grillre való alapanyagok, melyekkel elkápráztathatod a családodat, barátaidat, vagy csupán magadat. Légy merész és próbáld ki őket!
Készíthetsz belőlük extrém köretet a grillhúsokhoz, desszertet, de magukban is megállják a helyüket.
Íme, azok az ételek, melyeket nem biztos, hogy elsőre a grillre dobnál!
Banán
A banán az a gyümölcs, amit egyre szélesebb körben használunk a konyhában – turmix, palacsinta... stb. A sült banánt is lehetséges, hogy már felfedezted, de olaj helyett sokkal felszabadítóbb, ha a grillen sütöd meg. Hámozd meg, vágd hosszában félbe, és már sülhet is.
Barack
Legyen szó akár sárgabarackról, akár őszibarackról, grillezésük kiváló ötlet. Minden esetben szabadítsd meg őket a héjuktól és a magjuktól, majd mehetnek is a rácsra. Édeskés, füstös ízvilágukkal remek köretként szolgálnak a húsokhoz, de önmagukban, kis mézzel megcsorgatva desszertként is megállják a helyüket.
Kenyér, kenyérféle
A grillételekhez előszeretettel választunk kenyérfélét, de mi a helyzet, ha nincs otthon friss pékárú? Semmi gond, a 2-3 napos kenyeret is bátran rádobhatod a grillre, akár némi fűszervajjal, fűszeres olíva olajjal meghintve.
Kagyló
Itthon kevésbé merünk kísérletezni a kagylós ételekkel, pedig megbízható forrásból egészen könnyen beszerezhető a gyorsfagyasztott tengeri páncélos. Nyisd fel a kagylót, szórj bele egy kis zöldhagymát, és a héjával lefelé tedd a grillre. Hamar elkészül és mennyei!
Fasírozott
Eddig csak bő olajban sütötted ki? Pedig a fasírt – legyen akár húsos, akár zöldséges -, kiválóan megtalálja helyét a grillételek között. formázz belőle lapos korongokat, hogy könnyebben átsüljön, és akár hamburger húsként is tálalhatod.
Avokádó
A töltött avokádó lesz a kedvenced, ha egyszer kipróbálod. Hámozd meg, vágd félbe, majd mehet is fejjel lefelé a grillre. Átfordítás után a mag helyére tehetsz fűszervajat, kecskesajtot, juhtúrót is, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény.
Dinnye
Meglepő lehet, de a dinnye is grillezhető, ráadásul feta sajttal igazi különlegesség. Vágj belőle ujjnyi vastag szeleteket és dobd a rácsra őket.
Alma
Az almából könnyedén készíthetsz gyerek-kedvenc grillezett desszertet. Nem kell meghámoznod, elég félbevágnod, és kivenned a magházát. Fejjel lefelé grillezd, majd átfordítva tegyél rá egy kis mézzel összekevert diót. Tálaláskor megbolondíthatod egy gombóc fagylalttal is.
Ananász
Mostanra már nem hiszem, hogy meglepődsz azon, hogy az ananász is kitűnő választás a grillre, de azt vajon gondolnád-e, hogy citromkarikával együtt sütve, ízbomba válik belőle. Édes-savanyú köretként tálalva mennyei például szárnyasokhoz.
Kókusz
A kókuszdiót, miután sikeresen félbevágtad – pontosabban félbe hasítottad, a fehér felével lefelé tedd egészen nyugodtan a grillre. Amikor a kókusz húsa aranybarnára sült, óvatosan kapard ki egy tálba és már fogyaszthatod is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.