A tésztafőzés még a konyhában nem túl gyakran megforduló személyek számára is egyszerű feladatnak bizonyul, azonban ha nem vagyunk eléggé figyelmesek, érhetnek bennünket kellemetlenségek.
Annak érdekében, hogy a tésztánk ne ragadjon, ne tapadjon össze, érdemes betartani az alábbi szabályokat.
Ne spóroljunk a főző vízzel!
Érdemes tudni, hogy főzés közben keményítő kerül a vízbe, amit úgy tudunk csökkenteni, ha a tészát bő vízben főzzük ki, ugyanis, ha sok vízben főzzük, akkor alacsonyabb lesz a keményítő koncentrációja, így nem tapad össze a tészta. A szakértők szerint 45 dkg tésztához 3,7-4 liter vizet érdemes tenni.
Ne felejtsük el megkeverni!
Persze nem kell az egész folyamat alatt a tűzhely mellett állni és kevergetni a tészát, de a főzés első perceiben, a közepén és a végén érdemes jó alaposan átkeverni.
Ha pedig frissen gyúrt tésztát főzünk ki, akkor arra is figyeljünk, hogy legalább 20 percen át szárítsuk, mielőtt beletesszük a főzővízbe - írja a Mindmegette.hu.
Felejtsük el az olajat!
Sokan azt gondolják, hogy jó ötlet olajat tenni a főzővízbe, ugyanis ezzel megakadályozhatják, hogy összeragadjon a tészta. Nos, ez nem teljesen így van, ugyanis az olaj megváltoztatja a tészta állagát, bezsírozza a tészta szélét, ami miatt a tészta később nem tudja magába szívni az öntetet.
A tésztára akkor tegyünk egy kevés olívaolajat, ha már leszűrtük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.