Ugyan a krumplit a diétázók előszeretettel mellőzik, a szervezetünk számára fontos tápanyagokat tartalmaz. A keményítőtartalma ismert, de emellett még C-vitamint, B-vitamint, káliumot és vasat is tartalmaz. Arra azonban figyelnünk kell, hogyan készítjük el, ugyanis ha felkockázva főzzük meg, sok ásványi anyagot elveszítünk, ezért javasolt egészben főzni akkor is, ha pürét készítünk - írja a Mindmegette.
A krumplipüré nemcsak a vasárnapi ebédek sztárja, bármelyik hétköznapon is bevethető. Nem csak a szaftos ételek kiváló kiegészítője, ráadásul nagyon kreatívan fűszerezhető, attól függően, mi mellé tálaljuk. Lehet kellemesen selymes állagú, darabosabb, karakteres ízvilágú vagy éppen semlegesebb. A varriációinak csak a képzeletünk szab határt! Ezt a köretet ráadásul akkor is tálalhatjuk, ha vegán vendéget várunk. Íme, így készítsük el a krumplipürét, ha olcsón finomat akarunk főzni!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.