Mivel ezeknek magas a víztartalma, az állapotromlásuk a felengedés után nagy. Ezért nem ajánlott lefagyasztani a zellert, káposztát, paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát, salátát és retekféléket, különösen, ha nyersen tervezzük megenni. Az uborka például puha és vizes lesz. Főzéshez azonban sokmindent le lehet fagyasztani, például a spenótot, sóskát; azonban fontos, hogy a zöldség még fagyosan kerüljön a fazékba.
A nyers burgonyának magas a keményítőtartalma, és a fagyasztás során megváltozik az állaga, emiatt nem fagyasztható jól. Helyette száraz helyen érdemes tárolni. Ugyanakkor a sült burgonya már lefagyasztható, majd újra fogyasztható, az állaga viszont már nem lesz ugyanolyan, mint az első sütésnél. Ha mégis a mélyhűtőbe kerülne, előbb meg kell főzni, és csak aztán fagyasztható le egy jól záródó tároló edényben.
Ha nem szeretné, hogy a szendvicseden túróállagú legyen a szósz, jobb, ha a mélyhűtő helyett a hűtőszekrény egyik hűvösebb polcán tárolni, mert a mélyhűtéstől becsomósodik.
A vaj az egyetlen, ami egészen jól viseli a fagyasztást, különösen, ha utána sütésre, főzésre használjuk, de a legtöbb tejtermék alkotóelemei olvadás után szétválnak. A tejet csak abban az esetben fagyasszuk le, ha főzéshez használjuk. A joghurttal ugyanaz történik a mélyhűtés során, mint a tejjel és a majonézzel: becsomósodik. A túró vizes lesz, a tejszín szétválik, a sajt gumis lesz. A sajtok alól kivételt képez az az eset, mikor megolvasztani vagy főzni szánjuk, akkor reszelve lefagyasztható.
A tojás térfogata a fagyasztástól megnőhet, így a mélyhűtőbe téve könnyen szétrepedhet a héja, sőt akár fel is robbanhat.
Kiolvasztva a tészta olyan lesz, mintha elázott volna, és teljesen ízetlen. Azonban, ha a tésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, néhány másodperc múlva az állaga normális lesz, és az íze is visszatér.
Az alma, a körte a citrusok, a szőlő és a görögdinnye nagy víztartalmuk miatt felolvasztás után felismerhetetlenné válnak, hasonlóan az uborkához. Ha turmixba, szószba, süteménybe, mártásba kerülnek, akkor fagyasztható a banán és a bogyósok is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.