Utálod, hogy szétfolyik a tükörtojás sárgája: tuti tipp ahhoz, hogy ezentúl ne így legyen

Forrás: Thinkstock -
szakácstudomány lágytojás tojásétel tükörtojás elkészítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ideális tükörtojás egy kicsit mindenkinek más, de abban azért a legtöbb ember megegyezik, hogy akkor jó, ha a fehérje mindenhol szilárd, a sárgája pedig nem folyik szét. Nos, ez utóbbi gyakran nem jön össze, de a segítségünkkel sikerülhet. 

A tojásételek elkészítéséhez nem kell nagy szakácstudomány, mégis el lehet rontani azokat is. A lágytojás soha nem pont annyira lesz lágy, amennyire szeretnénk, a buggyantott tojás se lesz az igazi, tükörtojás pedig folyton szétfolyik a serpenyőben... Egyetlen apró trükkel azonban jó eséllyel megelőzheted a bajt!

Szuper fehérjeforrás a tojás Forrás: Thinkstock

Ez a trükk pedig nem más, mint hogy a tojásokat egyesével egy széles, nem túl mély csészébe vagy tálkába ütöd, és innen öntöd a serpenyőbe. Ezzel nemcsak a sárgája kiszakadását kerülheted el, de azt is, hogy aprócska héjdarab vagy épp záptojás kerüljön az edénybe.

További tippeket a tökéletes tükörtojás elkészítéséhez a Mindmegettén olvashatsz.

Sokan küzdenek a tökéletes főtt tojás elkészítésével is különösen, ami a héj repedésmentességét illeti. Néhány egyszerű praktikát követve azonban elérhetjük, hogy tojásaink héja szép és egységes maradjon.

A tojás megosztó étel, ugyanis a táplákozástudomány álláspontja sem egységes ezzel kapcsolatban. Annyi azonban biztos, hogy a diétának fontos része lehet, pláne, ha ha ezeket a szabályokat betartjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.