Ha egy sima felületre feltört tojásfehérje vizes, szétterülő, az általában azt jelzi, hogy a tojás romlott. Bár ezt nehéz megállapítani anélkül, hogy feltörnénk őket, van mód arra, hogy a tojás gyors megromlását megelőzzük. Szakértők szerint, a pult helyett a hűtőszekrény lesz a jó választás.
A tárolási megoldásokkal foglalkozó vállalat azt állította, hogy bár az Élelmiszerbiztonsági Hatóság tanácsa szerint nem szükséges, a hűtőszekrény kulcsfontosságú a tojások legjobb állapotban tartásához – derült ki az Express cikkéből.
A tojás optimális frissességének megőrzésének titka az egyenletes hőmérséklet. Ezért érdemes a hűtőszekrényben tárolni az érzékeny élelmiszert.
A hűtőben tárolt tojások kétszer annyi ideig elállnak, mint a szobahőmérsékleten tárolt tojások.
De ez nem olyan egyszerű, mint a kartondoboz polcra helyezése. A szakértő szerint, kicsit jobban át kell gondolni, hogy pontosan hol tartsuk a hűtőn belül.
Soha ne tároljuk a tojást a hűtőszekrény ajtajában, inkább a középső polcokra helyezzük őket, ahol a legegyenletesebb a hőmérséklet.
Bár sok hűtőszekrényt úgy terveztek, hogy a tojástálcák az ajtón vannak elhelyezve, valójában ez a legrosszabb hely, ahol tárolni lehet, mert a hőmérséklet nem egyenletes
A tojásokat az eredeti dobozukban tartsuk, vagy ami még jobb, ha a porózus tárolóedényt légmentesen zárható változatra cseréljük.
Persze sokan érvelhetnek azzal, hogy a hűtőszekrény nem a megfelelő hely a tojások számára, tekintve, hogy a szupermarketekben gyakran hűtés nélkül tárolják őket, de ennek jó oka van.
Sok helyen azt tanácsolják a kiskereskedőknek, hogy szobahőmérsékleten kell tartaniuk a tojásokat, hogy a hideg élelmiszeren ne képződjön páralecsapódás a boltból hazaszállításkor, de a fogyasztónak otthon a tojásokat érdemes hűtenie.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.