magabiztosság menstruáció csúfolás határozottság önbizalom
Miben rejlik a magabiztos nő titka? Ha rákattintottál erre a cikkre, bizonyára te is önbizalomhiánnyal küzdesz, amit nem annyira nehéz legyőzni, mint azt annyian gondolják. Te tudtad például, hogy a menstruációnak is köze van a női lélek határozatlanságához? Érdekes tények és szuper megoldások következnek!

Az ember alapvetően nem születik magabiztosnak, hanem azzá válik. Sokunkban felmerül a kérdés, mégis hogyan? Hiszen a mai világban azért valljuk be, elég nehéz elvonatkoztatni a tökéletes Instalányok képeitől. Mit jelent egyáltalán határozott nőnek lenni? Tiszázzuk!

A magabiztos nő

A magabiztos nőt könnyű felismerni emberi tartásáról, a viselkedéséről, a mosolyáról, de még a plakátokon és a reklámokban is feltűnik az agyonszerkesztett képek között. Ő az, aki általában elsőként lép be minden ajtón, és szívesen kimondja azt, amit gondol - persze intelligens hölgy módjára. Kivívja mások tiszteletét azért, mert tele van optimizmussal, ami okán a kiívásokat, feladatokat is könnyedén megoldja. Ha pedig véletlenül téved, semmi gond! Feláll, leporolja magát, és megy minden tovább úgy, ahogyan kell. Könnyedén elengedi a már nem neki való élethelyzeteket, és boldogan várja az új fejezeteket.

A magabiztossá ereje kihat kinézetünkre is. Forrás: Shutterstock

Miért nem ilyen minden nő?

Az elmúlt évtizedben megváltoztak a prioritások a nagyvilágban. Előtérbe helyeződött a digitális forradalom, ami magával hozta az online tér kieszélesedését. Mára már mindenki a legjobb formáját mutatja az Insta fotókon, a legcsinosabb képpel regisztrál a Tinderre, vagy a legviccesebb oldalát keríti elő a TikTokon, amikért fizetett együttműködéseket kap. Kérdezem én, aki nem képernyőre született, mit kezdjen ezzel a helyzettel?

Sokan úgy vélik, a magabiztosság már kisgyermekkorban eldől, amikor a lurkó óvodába/iskolába megy. Belekerül egy társadalmi helyzetbe, amiben helyt kell állnia. Szocializálódik, betársul különböző baráti közegekbe, csúfolás áldozata is lesz, egyszóval a nagybetűs élet beköszönt. Aki azonban nem képes felülkerekedni ezeken a "problémákon", annak felnőtt korára komoly gondjai lesznek az önbizalommal! Lássuk hát a megoldásokat!

A menstruáció ereje

A női lélekhez hozzátartozik a menstruáció életbéli sajátossága is. Hiszen ettől vagyunk mi nők. A havi vérzés beköszöntével üdvözölhetjük termékenységünk legtökéletesebb talaját. Ilyenkor a menstruációs görcsöktől és a betétek kicserélése miatt jobban szeretünk az ágyban maradni - mondván, mindenki hagyjon békén! -, pedig a világ legtermészetesebb dolga ez, csakúgy, mint a böfögés. Ezeken a napokon érdemes megajándékoznod magad egy finom sütivel, jöhet a forrócsoki, vagy egy manikűr, a lényeg, hogy ünnepeld meg a saját nőiségedet!

A menstruációs ciklusnak is fontos szerepe van a magabiztosságban. Forrás: Shutterstock/Pormezz

Tanulj meg nemet mondani

Jó barátnő, segítő kolléga és tökéletes családanya? - nem lehet mindenkinek megfelelni! Engedd el a kényszerességet, és próbáld meg tudatosítani magadban, mi az, ami belefér még, és mi az, amit el kell engedned. A párod nem fog kevésbé szeretni attól, amiért te nem a legszebb szoknyácskádban várod haza minden este. Ezt a tippet úgy tudod kivitelezni, hogy gyakorolsz, gyakorolsz, gyakorolsz! Végy elő egy papírt és egy tollat. Írd fel a legfontosabb témákat, amik foglalkoztatnak jelenleg, és húzd át azokat, amiket már nem bírsz el. Kezd apró dolgokkal a nemet mondást, de mindenképpen vágj bele, mert néha egy kicsit önzőnek kell lennünk. Ez viszont tökéletesen tanulható!

Ne add fel könnyen!

Ha valami nem sikerül, és te elkeseredsz, ne állj meg, menj tovább, és fogadd el, hogy vannak kicsit nehezebb időszakok is az életben. Valami nem jön össze? Annak pontosan úgy kell lennie, mert valami sokkal klasszabbat fogsz tudni kihozni belőle. Az is lehet, hogy egyszerűen csak nem a te utad. Az elfogadás és elengedés talán az egyik legfontosabb dolog az életben, amit meg kell tanulnunk. Nem könnyű, de ha a rossz dolgok miatt lassan már a sírás kerülget, fontos, hogy igenis add ki magadból, gyászolj két napig, aztán porolj egyet, állj fel, és menj tovább! Ezt könnyen tudatosíthatod magadban a naplózással. Minden egyes nap írj magadnak 5 olyan történést, amik pozitívan hatottak rád aznap. Ezáltal arra veszed rá az agyadat, hogy a pozitív életbéli hatásokra koncentráljon.

Nem adhatod fel az első akadálynál. Forrás: Shutterstock/Fizkes

Önismereti tippek

Vesd alá magad a meditációnak és a hála naplónak! Tárd fel erősségeidet, gyengeségeidet, mi az, ami jól megy, miben fejlődhetnél még, és találd ki, mik a jövőbeli terveid. Az álmok megvalósításához mindig az út a legfontosabb, amit neked kell kikövezned. Éppen ezért vegyél erőt magadon, és próbálj meg naplózni. Hidd el, nagyon sokat fog segíteni önismereti utadon. A meditáció pedig hozzájárul testi-és lelki egészségedhez, amire nagy szükséged lesz a hétköznapok során!

Te mennyire vagy magabiztos nő?

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.