Horoszkópunk megmutatja, milyen betegségünk lehet: 1. rész

Így hatnak a bolygók egészségünkre!
Shutterstock - buradaki
asztrológia horoszkóp egészség
A bolygók állása hatással van az egészségünkre. Ahogy a születésünk pillanatában az égen látható bolygóállások meghatározzák személyiségünk alapjait, horoszkópunk azt is megmutatja, hogy testünk mely területe lehet érzékenyebb az egyes betegségekre. Az asztrológiában vizsgált tíz bolygó különböző tulajdonságokat jelképez, ami az egészségünket is befolyásolhatja.

A csillagjegyek mindegyike megfelel egy-egy testrésznek, ami az egészségünket is meghatározza. Abból, hogy születésünk pillanatában hol álltak az bolygók, megtudhatjuk, hogy mely szerveink lesznek érzékenyebbek, horoszkópunk megmutatja, mely testrészeinket érintik leggyakrabban a betegségek. Ha ezeket megismerjük, sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását, ebben a megfelelő gyógy- és fűszernövények is segítenek. 

Horoszkópunk megmutatja, milyen betegségeknek vagyunk kitéve
Horoszkópunk megmutatja, milyen betegségeknek vagyunk kitéve
Forrás: Shutterstock

Horoszkópunk megmutatja, mire hatnak az egyes bolygók és jegyek

1. Nap

Test: Ehhez a bolygóhoz a szív és a szívműködés tartozik. Emellett hatással van a gerincre, főleg az 5-9. csigolyára, az alkarra, a szemre és a nagyagyra is. Az általános életerő minőségét jelzi, összefügg a test pszichikai és fizikai erejével.
* Ez a Oroszlán csillagjegy uralkodó bolygója. A magas vérnyomás, a szívbetegségek, a szívritmuszavar gyakori a jegy szülötteinél.
* Gyógy- és fűszernövényei: Kamilla, sáfrány, kapor.
Lélek: A jellem központi részét, az egót, a cselekvések mozgatórugóit jelöli. Az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval áll kapcsolatban. Hozzá köthető jellemvonások: függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.

 

2. Hold 

Test: A szem, a kisagy, a nyálkahártyák működése, a test nedvháztartása, a gyomor, valamint a szervezet regeneráló képessége, öngyógyító hatása tartozik a bolygóhoz. Emellett a női nemi szervek, a termékenység, a ciklus és a terhesség.
* Ez a Rák csillagjegy uralkodó bolygója. A stressz gyakran a gyomrában raktározódik, tipikus betegségei a fekély, a gyomorhurut, a tejérzékenység és az emésztési zavarok.
Gyógy- és fűszernövényei: Rozmaring, apróbojtorján.
Lélek: Az érzelmek megélésének módját határozza meg, a nőies energiákat, az anyaságot jelképezi. Az ösztönök, a megérzések jelölője, az emocionális biztonsággal, az otthonnal, a családdal összefüggő vonásokra utal.

3. Merkúr

Test: Hatással van a tüdőre, a motorikus idegrendszerre, az agyra, a vérnyomás változásaira. Emellett a váll, a kar, a légcső, a tüdő felső részére, a csecsemőmirigyre és a felső négy hátcsigolyára.
* Ez az Ikrek és a Szűz uralkodó bolygója.
Ikrek betegségei lehetnek: vírusos megbetegedések, tüdőgyulladás, váll- és karsérülések, asztma, idegkimerülés. 
A Szűz betegségei lehetnek: vastagbélproblémák, a székrekedés és a puffadás lehet jellemző a jegy szülöttére.
• Gyógy- és fűszernövényei: Ikrek: hárs, bodza, petrezselyem. Szűz: macskagyökér, citromfű, ezerjófű, édeskömény, gyermekláncfű.
Lélek: Az intellektust, a kognitív folyamatokat határozza meg. Hatással van a kommunikációra, a kifejezőkészségre. A tanulás, a köznapi értelemben vett szállítás és a tágabb értelmű információátadás, az írás- és beszédkészség, a gondolkodás tempója és a reakcióidő tartozik a fennhatósága alá.

4. Vénusz

Test: Hatással van a vesére, a vénákra, a mirigyekre, főként a petefészekre, a herére, a pajzsmirigyre és a hasnyálmirigyre. A kiválasztásra, a zsír-háztartásra, sőt még a szépészeti beavatkozásokra is. 
* Ez a Bika és a Mérleg uralkodó bolygója.
Bika betegségei lehetnek: megfázás, középfül- és torokgyulladás, a pajzsmirigyműködés zavarai.
Mérleg betegségei lehetnek: a hasnyálmirigy és a lép, de vesegyulladás és bőrbetegségek is előfordulhatnak nála.
• Gyógy- és fűszernövényei: Bika: borsmenta, citromfű, cickafark, szegfűszeg. Mérleg: kakukkfű, levendula, cickafarkfű, csombormenta, gyermekláncfű, csalán, zsurló, zsálya.
Lélek: A szerelem megélésének egyik bolygója, a szépség, a harmónia, a szexualitás, az öröm jelölője. Helyzete megmutatja, hogy nőként hogyan „működünk” a párkapcsolatban, illetve férfiként milyen társat választunk magunknak. A kis szerencse bolygójaként a pénzügyekre is utal a horoszkópban.

5. Mars

Test: A hozzá tartozó szervek az epe és a nemi szervek. Ide tartoznak még a szexuális funkciók, az artériák és az izmok működése, a vér oxigénszállító képessége, a szervezet védekezőképessége. 
* Ez a Kos és a Skorpió uralkodó bolygója. A Kos betegségei: gyakran panaszkodik fejfájásra, és a szeme is érzékeny, vigyáznia kell a látására. Homlok- és arcüreggyulladás is előfordulhat nála. (Skorpió jellemzői a Plútónál)
• Gyógy- és fűszernövényei: Rozmaring, citromfű, macskagyökér.
Lélek: A szerelmi szenvedély másik bolygója, a férfias energiák megtestesítője. Az agresszió, a potenciál, a cselekvés, tágabb értelemben a háború tartoznak hozzá. A horoszkópban a bolygók finomhangolják a személyiségünket, a Mars megmutatja, hogy nőként milyen partnerre vágyunk, milyen a viszonyulásunk a szexualitáshoz, illetve férfiként hogyan éljük meg a párkapcsolatainkat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.