Egészségesnek tűnő ételek, amelyek többet ártanak, mint használnak: betegségek kialakulásához vezethetnek
![](https://cdn.life.hu/2023/12/-W3OPgXuKBZUFTjl4fbjidex2iN4C1PapRC3qElhq2g/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc0YTdkM2JlZjUxYTQzYzNiZTVhZDJkY2E5YmVkM2I0.jpg)
A legújabb kutatásból kiderült, hogy a barna kenyér és több, egészségesnek mondható élelmiszer növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét.
A kutatók kiemelték a tömegesen gyártott szeletelt cipók, fehérjeszeletek és az alacsony zsírtartalmú joghurtok fogyasztása egyáltalán nincs jó hatással a szervezetre. Tele vannak sóval, cukorral, amelyek növelik a magas vérnyomás kockázatát, szívrohamot vagy szélütést is okozhatnak.
Ausztrál tudósok kutatásaiból kiderült, hogy azoknak a nőknek, akik nagy mennyiségű ultrafeldolgozott ételt fogyasztanak, beleértve az „egészséges" ételeket, 39 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy egészségügyi problémáik legyenek.
Korábbi kutatások is összefüggésbe hozták az ultra-feldolgozott élelmiszereket az elhízással , a 2-es típusú cukorbetegséggel és a rákkal - írja a The Sun.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.