Az orvostudomány álláspontja szerint az embereknek csökkenteniük kellene a vörös hús fogyasztását, mivel az összefüggésbe hozható egyes szív- és érrendszeri megbetegedésekkel és rákkal. Egy új, a Harvardon végzett kutatás szerint bővült azoknak a betegségeknek a listája, amit a túl sok vöröshúsfogyasztás okozhat: úgy vélik - sok más egyéb életmódbeli rossz szokás mellett - a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában is szerepet játszhat.
A felmérés 216 695 felnőtt étkezési szokásait követte nyomon évtizedeken keresztül, és azt vizsgálták, kinél, milyen egészségi probléma jelentkezett. Közülük 22 000 résztvevőnél alakult ki 2-es típusú cukorbetegség, és az étkezési naplóikból kiderült, hogy gyakran fogyasztottak vörös húst.
Ez egy széleskörű felmérés volt, így nagy eséllyel helyes következtetéseket lehet levonni belőle. Ha vörös húsról beszélünk, akkor bárányra, marhahúsra, sertéshúsra, kolbászram virslire és hamburgerre kell gondolni."
A Diabetes UK azt tanácsolja az embereknek, hogy naponta kevesebb mint 70 gramm vörös húst fogyasszanak, fehérjeforrásként soványabb alternatívákat, például csirkemellet vagy tonhalat javasolnak - írja az Unilad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.