A nagymama szalagos fánkja
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés cukorral futtasd fel 3 dl langyos tejben. Öntsd egy tálba a lisztet, add hozzá a porcukrot, tojássárgáját, a margarint, a csipet sót, majd a felfuttatott élesztőt is. Ezt a masszát jól dolgozd össze, és szobahőmérsékleten keleszd fél óráig.
Ha letelt az idő, a megkelt tésztát belisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagságra, szaggasd ki, és fél óráig megint pihentesd letakarva.
Ha letelt a fél óra, melegítsd elő az olajat. A fánkok közepébe az ujjaddal nyomj mélyedést, és ezzel a felével lefelé tedd őket az olajba. A fánkokat fedő alatt süsd egy percig, majd fordítsd meg, és ismét süsd egy percig, ezúttal fedő nélkül.
Isteni bögrés pillefánk pillanatok alatt
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, míg nem lesz a masszából galuskaszerű tészta. Evőkanalak segítségével szaggasd ki forró olajban. A tészta magától meg fog fordulni az olajban, így át tud sülni a belseje is.
Lekvárral töltött fánkgolyócskák
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sót a liszttel szitáld egy edénybe, a margarint keverd hozzá, majd a cukrot és az élesztőt is. A massza közepébe csinálj egy mélyedést, amibe öntsd az enyhén felvert tojást és tejet, majd az egészet keverd össze, és gyúrd tésztává.
A tésztát lisztezett felületen nagyjából 10 percig dagaszd, majd pihentesd egy letakart tálban, meleg helyen egy óra hosszáig. Ez idő alatt körülbelül duplájára fogod keleszteni.
Ha letelt az idő, a megkelt tésztát oszd 12 részre, és belisztezett felületen formálj a tésztából kis golyókat. A tésztagolyókat ismét hagyd meleg helyen pihenni kicsit, hogy megint megduplázzák a méretüket.
A fánkgolyókat olajos serpenyőben süsd aranybarnára, és amíg melegek, ejts az oldalukon egy kis vágást, hogy a lekvárt habzsákból beléjük tudd tölteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.