Tojáskrém
Egy igazi húsvéti reggeli elmaradhatatlan kelléke a tojáskrém, amit a húsvéti kalácsra vagy teljes kiőrlésű, esetleg szénhidrátcsökkentett kenyérre is kenhetünk. Ha tényleg egészséges, diétás változatot szeretnél készíteni, akkor az eredeti recept szerinti majonézt például érdemes kihagyni, és mással lágyítani a krémet.
Az 5 tojást főzd meg keményre, majd ha megszabadítottad a héjától, várd meg, amíg kihűl. Ezután botmixerrel ess neki, ezzel egészen lágy textúrát tudsz elérni. A tojáskrém titka, hogy fokozatosan kell adagolni a többi hozzávalót és az állandó kevergetés és kóstolgatás közben kialakítani a tökéletes ízvilágot. A snidlinget vágd apróra, és keverd el a tojáskrémben. Ha még izgalmasabb ízeket szeretnél, friss koriandert is vághatsz hozzá. A tetejét petrezselyemmel díszítsd.
Tojássaláta
Egy tojássaláta jól kiegészíti a sonkára épülő húsvéti vacsorát, úgyhogy mindenképpen megéri készülni zöldségekkel is.
Ennek a salátának a lényege a türelemben rejlik, ugyanis szép vékony szeletekre kell mindent felaprítani. Azért még maradjon meg a roppanóssága, tehát ne leheletvékony legyen. Ehhez használhatsz zöldséggyalut is, ami talán egyszerűbb megoldás, de egy jó késsel is könnyen meg tudod oldani. Miközben szeletelsz, a tojásokat főzd meg akár keményre, de az is jó, ha kicsit lágy marad a belsejük. Pucold meg őket, majd hagyd kihűlni, mert a meleg tojást nem lehet olyan szépen felvágni. A salátára érdemes valamilyen öntetet is tenni. Ez lehet egy egyszerű olívaolajos, sós, enyhén citromos saláta, de a mézes-mustáros is jól áll neki. Az öntettel csak a tálalás előtt keverd össze a salátát, majd a gerezdekre vágott tojást pakold a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.