Általános immunerősítő tulajdonságú, növeli a szervezet védekezőképességét, ellenállóképességét. Nyákoldó, köptető hatású, így köhögés esetén is fogyasztható, de torokgyulladás is kezelhető vele, ugyanis fertőtlenítő hatású, gátolja a baktériumok elszaporodását és csökkenti a gyulladást.
Ha C-vitaminra van szüksége a szervezetednek, akkor mindenképpen csipkebogyót fogyassz. Egyetlen kis csipkebogyóban több C-vitamin van, mint egy egész citromban. Éppen emiatt kiváló immunerősítő. Elkészítéséről azonban fontos tudni, hogy hidegen kell áztatni, a forró víz ugyanis kiöli a vitamintartalmát. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy diétázók számára is kiváló a csipkebogyó, ugyanis zsírégető hatású.
Baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonságú, de nyugtató hatása miatt is közkedvelt. Már kialakult betegségek, nátha és influenza esetén izzasztásra is használható. Ebben az esetben forrón fogyasszunk belőle két csészével, és jól takarózzunk be.
Immunerősítő, vírusölő és gyulladáscsökkentő hatású. Tisztítja a nyirokrendszert, segít megszabadulni a toxinoktól, a szervezetben felgyűlt méreganyagoktól. Akár nyersen, de teaként is fogyaszthatjuk.
5 + 1 ok, amiért a gyömbér lesz a legjobb barátod télen
Nemcsak karakteres ízvilága miatt szeretjük a gyömbért, hanem azért is, mert a szervezetünkre elképesztően jó hatással van. Olvasd el korábbi cikkünket!
Immunerősítő és vértisztító hatású. Megfázásos tünetek, láz esetén izzasztó hatása miatt is javasolt a fogyasztása. Rekedtség esetén is jó szolgálatot tesz. A légutak feszabadításában is segít, ráadásul antioxidáns hatású.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.