Az ENSZ környezetvédelmi programjának adatai szerint világszerte évente egy főre 121 kilogramm élelmiszer-hulladék jut, amelyből a háztartások 74 kilogrammért felelősek. Ezek a kidobott maradékok azonban egy kis odafigyeléssel megmenthetőek lennének, ebben pedig praktikus partnerünk lehet a mélyhűtő.
A fagyasztott ételek azonban csak akkor biztonságosak és ízletesek, ha helyesen csomagoljuk és fagyasztjuk le őket. Fontos, hogy légmentesen zárható zacskókban, vagy tárolóedényekben tartsuk a hűtőbe kerülő ételeket, hogy megakadályozzuk az ízek keveredését, ahogy az is, hogy a szakemberek által meghatározott tárolási időt ne lépjük túl.
Íme, néhány tipp a minél hatékonyabb fagyasztásért:
Kíváncsi vagy, meddig állnak el egyes élelmiszerek a mélyhűtőben? Olvasd el a Mindmegette cikkét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.