Azt szeretnéd, ha a reggeli lágytojás sárgája szép és puha, ráadásul enyhén folyós is lenne, ám ez legtöbbször nem igazán sikerül? Nem vagy ezzel egyedül. Ebben segít Gordon Ramsey az egyik TikTok-videójában, melyben nemcsak a sárga szépségére, de a héj tökéletes leszedésére is mutat trükköt. Ám ez utóbbi nem mindenkinek nyerte el a tetszését.
A videóban Gordon elmondja, hogy a kanállal forrásban lévő vízbe tett tojásoknak 6 percig kell főniük, majd a kivétel után hideg vízbe kell tenni azokat. A hideg vízből kivéve a séf megroppantja a tojás tetejét, majd visszateszi a vízbe, hogy aztán ismét kivéve belefújjon a tojás megtört végébe. Ehhez a tojást a szájához veszi és egy hatalmasat fúj bele, majd megpucolja és leöblíti a hideg vízben.
A fújás verte ki sokaknál a biztosítékot - nem igazán tartották gusztusosnak a módszer,t és ennek hangot is adtak.
"Nem akarom, hogy ráfújjanak a tojásaimra!" - írta egyikük, míg a másik azon akadt ki, hogy mi van, ha az éttermekben is így készítik a tojást. Jó néhányan adtak hangot elégedetlenségüknek, ám a többség azért megértette, hogy a saját reggelije elkészítéséről van szó, így az, hogy Ramsay ráfúj a rámenébe rakott tojásokra, mindjárt nem is olyan bizarr jelenség.
"Srácok, úgy csináltok, mintha tojást fújna az éttermeiben... nem ez az egyetlen módja a tojás kinyitásának. Otthon van" - írta egy kommentelő, aki azt is megjegyezte, milyen jól néz ki a világhírű séf reggelije.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.